Roman Rotenbergilta rajuja syytöksiä suomalaisista

Rotenbergin mukaan suomalaisten asenne Venäjää kohtaan näkyy Kansainvälisen jääkiekkoliiton toiminnassa.

OLIGARKKI ja KHL-joukkue Pietarin SKA:n päävalmentaja Roman Rotenberg lausuu kovia syytöksiä suomalaisia ja Kansainvälistä jääkiekkoliitoa IIHF:ää kohtaan venäläiselle Sport24-sivustolle.

Rotenberg on myös Venäjän jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja, ja siinä roolissa hän kommentoi Venäjän maajoukkueiden pannan jatkamista kansainvälisissä kilpailuissa kaudelle 2024–25.

IIHF päätti 12. helmikuuta pitämässään kokouksessa Venäjän pannan jatkumisesta.

– On politiikkaa ja olosuhteita, joihin emme pysty vaikuttamaan. Kansainvälistä jääkiekkoliittoa johdetaan tällä hetkellä suomalaisvoimin. Ja me tiedämme, millainen heidän asenteensa jääkiekkoamme ja maatamme kohtaan on nyt, Rotenberg kommentoi.

IIHF:n hallituksessa on tällä hetkellä kaksi suomalaista. Matti Nurminen on liiton pääsihteeri ja Heikki Hietanen liiton hallituksen jäsen. Liiton puheenjohtaja on ranskalainen Luc Tardif.

– Tämä ei ollut yllättävää, vaan odotettua. He pelkäävät meitä, eivätkä halua pelata meitä vastaan. He pelkäävät häviävänsä ja tekevät kaikkensa estääkseen vahvaa joukkuetta pelaamasta. Se on epäurheilijamainen periaate.

Rotenbergin mukaan jääkiekon kehittyminen on mahdotonta ilman Venäjää.

– Kaikki voi muuttua nopeastikin, jos ihmiset ajattelevat jääkiekon kehittymistä ja lapsia. Lapsia ei voi syyttää mistään. Miksi he eivät saa osallistua nuorten olympialaisiin?

Venäjänsuomalainen Rotenberg tunnetaan Suomessa myös entisen Hartwall-areenan, nykyisen Helsinki-hallin osaomistajana Gennadi Timšenkon kanssa. Kaksikko kuuluu Venäjän presidentin Vladimir Putinin lähipiiriin.

Source Link is.fi