Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_1a6772ee69e28ab1af5d36db62b58f2f, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Uusi panimo kerää osakeannilla rahaa Tampereella – taustalla tuttu nimi – Uutisalue

Uusi panimo kerää osakeannilla rahaa Tampereella – taustalla tuttu nimi

Pyynikin käsityöläispanimon konkurssin jälkeen rahaa kerätään nyt uudelle panimoyhtiölle.

Tarjoilija laskee olutta lasiin hanasta.

Panimon ensimmäinen olut tuli markkinoille joulukuussa. Kuvituskuva. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Tampereella on avautunut uuden panimoyhtiö Kuparitarhan osakeanti. Yhtiö kertoo osakeannissa hakevansa vähintään 15 000 euron pääomaa. Yhtä osaketta myydään 1,80 euron hinnalla.

Panimon ensimmäinen olut tuli markkinoille joulukuussa.

Yhtiön olutmestariksi ja hankeasiantuntijaksi harjoittelijan tittelillä on merkitty Tuomas Pere. Pere on tunnetun Pyynikin käsityöläispanimon perustaja.

Pyynikin käsityöläispanimon perustaja Tuomas Pere.

Tuomas Pere on tehnyt useita kansainvälisesti palkittuja oluita. Arkistokuva vuodelta 2022. Kuva: Juha Kokkala / Yle

Pyynikin käsityöläispanimo oli kovassa nosteessa. Esimerkiksi vuonna 2018 kerrottiin harvinaisesta olutmyyntisopimuksesta kahteentoista Euroopan maahan. Panimolla oli 10 000 osakasta.

Lopulta talousvaikeudet johtivat konkurssin hakemiseen vuonna 2022. Maksuvaikeuksia pahensi viileä kesä, ravintoloiden hidas avautuminen koronan jälkeen ja Ukrainan sodan nostamat hinnat.

Tuomas Pere kertoo, että uuden osakeannin hinta on määritelty edulliseksi, koska vanhoille osakkaille on kiitollisuuden velkaa.

– Tosi monet soittivat, että älä vain lopeta oluen tekoa, hän kertoo.

Pereen mukaan moni myös kaipasi yhteisöllisiä oluen maisteluiltoja, joita hän aikookin pitkää jatkossa. Pereen varsinainen leipätyö on muualla.

Source Link yle.fi