Banner Before Header

Otto Leskinen, 22, vilkaisi roskapostejaan ja rikastui välittömästi – huijausten seasta löytyi yli miljoonan arvoinen viesti

Tappara ja TPS tahkoavat jännittävää finaalisarjaa salamavalojen välkkeessä suurien yleisömassojen edessä.

Tapparan Otto Leskistä, 25, kirkkaat valot, yleisön pauhu ja median kiinnostus eivät hämää, sillä hän on kokenut Montrealin Centre Bellin huuman ja kanadalaiskaupungin intohimoisen median kyltymättömän kiinnostuksen Canadiensin pelaajiin.

Leskinen pelasi kausilla 2019–2020 ja 2020–2021 vain kuusi NHL-ottelua Canadiensissa mutta ehti havaita, kuinka kaupunki elää ja hengittää jääkiekkoa.

– Tykkäsin ihan sikana elää siellä, Leskinen sanoo.

Treenit, päiväunet, ruokailut, pelit, matkustukset. Ammattikiekkoilijan arki pyörii jääkiekon ehdoilla, oli asuinkaupunki mikä tahansa.

Harppaus oli kuitenkin iso, kun Pieksämäeltä (n. 17 000 asukasta) lähtöisin oleva Leskinen ponnisti Kuopion kautta kohti NHL-ympyröitä.

Savolaispojan NHL-taipaleen alkuun liittyy hauska tarina, joka paljastaa, kuinka arkisia asioita kiekkotähdetkin joutuvat miettimään jopa miljoonasopimuksia käsitellessään.

Leskisen NHL-unelman toteutuminen oli vain allekirjoituksen päässä, kun hänen pelaaja-agenttinsa ilmoitti Montreal Canadiensin sopimuspapereiden löytyvän Leskisen sähköpostista.

Siinä vaiheessa Leskinen tajusi, ettei hänellä ole kotonaan tulostinta saati skanneria. Kaveri riensi hätiin.

– Hän opiskeli Kuopiossa ammattikorkeakoulussa. Lähdimme sinne illalla tulostamaan sopimusta, Leskinen muistelee.

Tulostin ja skanneri löytyivät, mutta sopimusta ei mistään. Sähköpostissa ei ollut luvattua ja odotettua viestiä.

– Soitin agentille, joka sanoi, että kyllä pitäisi olla.

Leskinen päivitti sähköpostikansiotaan, mutta sopimusta ei vain näkynyt. Puhelin kävi kuumana agentin suuntaan.

Sitten hän vilkaisi roskapostikansioon.

– Sieltä se löytyi. Olimme etsineet väärästä kansiosta, Leskinen kertoo nauraen.

Otto Leskinen on tehnyt pudotuspeleissä jo yhdeksän (3+6) tehopistettä.

Leskisen sopimus oli kaksivuotinen ja arvoltaan 1,85 miljoonaa dollaria (n. 1,7 miljoonaa euroa). Hänellä oli siis miljoonasopimus roskapostikansiossaan.

Leskisen kaveri tulosti sopimuksen, mutta edessä oli vielä yksi ongelma. Kummallakaan ei ollut kynää.

– Sen taisimme varastaa opettajainhuoneesta, Leskinen sanoo.

Leskisen ura Pohjois-Amerikassa jäi toistaiseksi kahden kauden mittaiseksi, sillä hän siirtyi täksi kaudeksi suuremman vastuun perässä KHL-Jokereihin, jonka kausi päättyi Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Keväällä Leskinen on esiintynyt Tapparassa niin vakuuttavasti, ettei olisi ihme, jos hän lähtisi vielä jossain vaiheessa uudelleen kokeilemaan siipiään NHL:ään.

– Totta kai. Haluan lähteä sinne takaisin, jos saan fiksun tarjouksen.

Leskisen lajitaidot ovat lähtöisin noin 1000-paikkaisesta Pieksämäen jäähallista. Pienellä paikkakunnalla varttumisessa oli hyvät ja huonot puolensa, kun ajatellaan jääkiekkoilijana kehittymistä.

Toisaalta Leskinen pääsi jäälle harjoittelemaan aina halutessaan, mutta syy on etenkin isossa kuvassa ikävä: pelaajia ei tahdo riittää normaaliin joukkuetoimintaan.

– Mitä vanhempiin junioriluokkiin mentiin, sitä vähemmän harrastajia oli. Pääsin aina vuoden tai pari minua vanhempien treenien mukaan. Tykkäsin todella paljon olla jäällä, Leskinen sanoo.

Leskinen oli jo juniorivuosinaan superlupaus etenkin pienen paikkakunnan mittarilla. Hän pelasi miesten divarijoukkueessa jo 14–15-vuotiaana ennen siirtymistään KalPan junioreihin.

– Olivathan ne aika kovia pelejä miesten seassa nuorelle pojalle, hän muistelee.

Otto Leskinen ei kaihda koviakaan otteita.

Jos Leskiselle vielä aukeaa uusi mahdollisuus taalaliigassa, hän on taatusti valmiimpi ja aiempaa itsevarmempi taistelemaan paikasta ylhäällä. NHL-pelaajiin kohdistuva kova mediapaine ei Leskistä enää hetkauta, sillä hän kertoo löytäneensä toimivan taktiikan mediapeliin jo Montrealissa.

– Kun vastaa toimittajille mahdollisimman lyhyesti, niin he eivät tule enää kyselemään mitään. Niin siinä kävi minun kohdallani, hän naurahtaa.

SM-liigan finaalit

Tappara johtaa ottelusarjaa 1–0

Ke 20.4. Tappara–TPS 2–1

La 23.4. TPS–Tappara

Ma 25.4 Tappara–TPS

Ti 26.4. TPS–Tappara

To 28.4. Tappara–TPS (tarvittaessa)

La 30.4. TPS–Tappara (tarvittaessa)

Ma 2.5. Tappara–TPS (tarvittaessa)

C More näyttää kaikki ottelut.

Source Link is.fi