Banner Before Header

Otto Niittykoski kaatui ikävästi yhdistetyn mäkiosuudella eikä starttaa hiihto-osuudelle – muut suomalaismiehet nihkeissä asemissa

Val di Fiemmen normaalimäki tuotti hankaluuksia Suomen yhdistetyn miehille lauantaiaamuna**. Otto Niittymäki**, 20, hyppäsi 92 metriä, mutta menetti alastulossa tasapainonsa. Hän vieri rinnettä alas vauhdilla ja iski myös päänsä maahan.

Niittykoski jäi hetkeksi maahan makaamaan, mutta pystyi nousemaan ja kävelemään pois mäkimontusta ilman apua.

Katso Niittykosken kaatuminen jutun pääkuvan videolta.

Perttu Reponen oli parhaana suomalaisena 36. sijalla ja starttaa hiihto-osuudelle 1.47 kärjen perään. Eero Hirvonen oli 38:s (+1.54) ja Arttu Mäkiaho 44:s (+2.34). Niittykoski oli 48:s (+3.22). Hiihtoliitto tiedotti, että Niittykoski ja Mäkiaho eivät starttaa iltapäivän 10 kilometrin hiihto-osuudelle.

Ensimmäisen takaiskunsa maailmancup-viikonlopulle Suomen joukkue koki jo kotimaassa, kun ykköstykki Ilkka Herola ei päässyt matkaan positiivisen koronatestituloksen takia.

Mäkiosuuden ykkönen oli Itävallan Johannes Lamparter. Saksan Eric Frenzel pääsee hiihto-osuudelle 14 sekuntia Lamparterin perään ja Norjan Jens Lurås Oftebro 18 sekuntia itävaltalaisen jälkeen.

Maailmancupia johtava Norjan Jarl Magnus Riiber ei kilpaile Italiassa selkävaivojen takia.

Lue myös:

Source Link yle.fi