Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c360c7df80244c0d2eeb7fa616131cb0, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Outokumpu ja SSAB tarkensivat lakko­tappioitaan – Uutisalue

Outokumpu ja SSAB tarkensivat lakko­tappioitaan

Lakkojen jatkaminen viikolla aiheuttaa yhtiöille lisää tuotannon menetyksiä.

Teräsyhtiöt Outokumpu ja SSAB ovat päivittäneet SAK:n alaisten liittojen lakoista aiheutuvia tappioitaan. Yhtiöt ovat jo aiemmin kertoneet lakkojen aiheuttavan negatiivisia tulosvaikutuksia.

SAK ilmoitti eilen, että jo lähes kolme viikkoa kestäneet lakot jatkuvat aina huhtikuun 7. päivään saakka.

Outokummun mukaan lisäviikon arvioitu negatiivinen vaikutus Outokummun oikaistuun käyttökatteeseen on noin 15 miljoonaa euroa.

Yhteensä neljän viikon lakon yhteenlaskettu negatiivinen vaikutus Outokummun oikaistuun käyttökatteeseen on noin 80 miljoonaa euroa.

– Lakon jatkuminen aiheuttaa suurta epävarmuutta toimintaamme puhumattakaan henkilöstöstämme ja asiakkaistamme, sanoo Stainless Europe -liiketoimintalinjan johtaja Niklas Wass tiedotteessa.

Suurin osa Outokummun Suomen ruostumattoman teräksen ja ferrokromin toiminnoista sekä Tornion satamasta ovat olleet suljettuina lakon alkamisen jälkeen. Lakko vaikuttaa epäsuorasti myös yhtiön toimintoihin muissa maissa.

SSAB:n Raahen terästehdas on myös lakon kohteena. Yhtiön mukaan lakot vaikuttavat terästoimintoihin, mutta vaikutuksia asiakastoimituksiin pyritään rajoittamaan.

Lakot heikentävät SSAB:n Europe-yksikön tammi-maaliskuun liiketulosta noin 350 miljoonalla Ruotsin kruunulla eli yli 30 miljoonalla eurolla.

Lisäksi SSAB arvioi, että lakot heikentävät jatkuessaan konsernin tulosta huhtikuun alusta lähtien noin 125 miljoonaa kruunua viikossa.

Source Link is.fi