Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_54dd991298abb053063ada61f5877171, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Pankkivirkailija sulloi valtavan raha­summan paperi­pussiin ja katosi – Amerikassa hämmentänyt mysteeri ratkesi 52 vuotta myöhemmin – Uutisalue

Pankkivirkailija sulloi valtavan raha­summan paperi­pussiin ja katosi – Amerikassa hämmentänyt mysteeri ratkesi 52 vuotta myöhemmin

Yhdysvaltojen Clevelandissa tehtiin heinäkuussa 1969 yksi maan suurimmista pankkivarkauksista.

Pankkivirkailija Theodore John Conrad tuli normaalisti töihin perjantaina. Työvuoronsa lopussa, tuolloin 20-vuotias Conrad sulloi paperisäkkiin 215 000 silloista Amerikan dollaria, joka vastaa nykyrahassa noin 1,7 miljoonaa dollaria eli noin 1,49 miljoonaa euroa. Sitten hän katosi.

Yhdysvaltojen liittovaltion sheriffi (United States Marshals Service) kertoo, että nyt Conradin jäljille on vihdoin päästy, CNN uutisoi.

United States Marshals Service on oikeusministeriön alainen liittovaltion lakia Yhdysvalloissa valvova virasto.

– Conrad oli asunut Bostonissa vuodesta 1970 lähtien tekaistulla nimellä Thomas Randele, viranomaiset kertoivat CNN:n mukaan.

Conradin koti oli viranomaisten mukaan lähellä The Thomas Crown Affair -elokuvan kuvauspaikkaa. Elokuvan ensi-ilta oli vuonna 1968.

Suomessa nimellä Thomas Crownin tapaus esitetty elokuva on Norman Jewisonin ohjaama. Sen pääosissa ovat Steve McQueen ja Faye Dunaway. Elokuvasta tehtiin uudelleenfilmatisointi vuonna 1999 nimellä Seikkailija Thomas Crown.

– Vuotta ennen Clevelandin pankkiryöstöä Conradille tuli pakkomielle vuoden 1968 Steve McQueen -elokuvasta, viranomaiset kertovat.

Ennen ryöstöä Conrad oli sanonut ystävilleen, kuinka helposti pankista voisi varastaa rahaa, USA Today kertoo. Conrad varasti rahat perjantaina. Rahojen puuttuminen holvista huomattiin vasta maanantaina.

Miestä etsittiin vuosikymmenien ajan. Vihjeitä Conradin olinpaikasta pyydettiin eri osavaltioissa, kuten Kaliforniassa, Havaijilla, Texasissa ja Oregonissa.

Tapaus oli esillä myös America's Most Wanted ja Unsolved Mysteries -sarjoissa.

Vuosia kestäneen tutkimuksen jälkeen liittovaltion viranomaiset vahvistivat, että Conrad oli elänyt hiljaista elämää keksityllä nimellä Bostonissa.

Tutkijat vertasivat Conradin 1960-luvun allekirjoittamia asiakirjoja papereihin, joita hän allekirjoittanut puolestaan nimellä Randele. Hän oli muun muassa allekirjoittanut vuonna 2014 konkurssihakemuksen Bostonin liittovaltion tuomioistuinta varten.

Conrad kuoli keuhkosyöpään tämän vuoden toukokuussa Lynnfieldissä, Massachusettsissa. Hän oli 71-vuotias.

Yksi tapauksen keskeisistä poliisin tutkijoista oli Peter J. Elliott. Hänen perheensä asui lähellä Conradia 1960-luvun lopulla. Tapausta tutkittiin perheessä kahden sukupolven voimin.

– Tämä on tapaus, jonka tunnen liiankin hyvin. Nyt jo edesmennyt isäni John K. Elliott omistautui Conradin etsimiselle. Toivon, että isäni lepää haudassaan hieman helpottuneemmin, kun hän tietää, että hänen tutkimuksensa päätti tämän vuosikymmeniä kestäneen mysteerin, nuorempi Elliott sanoi CNN:lle.

– Kaikki ei mene oikeassa elämässä kuten elokuvissa, Peter J. Elliot sanoi.

Source Link is.fi