Banner Before Header

Patrik Laine seurasi kotikisoja silmä tarkkana – torppaa yhden epäilyksen poissaolonsa syystä: ”Ei pidä paikkansa”

Pirkkala

Olisihan se ollut todellista ekstraherkkua, jos Patrik Laine olisi ollut mukana Leijonissa MM-kotikisoissa paukuttelemassa maaleja.

Jo pelkkä Tesoman tykin läsnäolo olisi saanut Suomi-fanit hurmioon.

– Tosi kova halu olisi ollut pelata tänä keväänä uudella Nokia-areenassa, kun oman joukkueen kausi NHL:ssä päättyi runkosarjaan. Valitettavasti vamma esti osallistumiseni.

Mistä vaivasta tarkalleen ottaen oli kyse, sitä NHL-joukkue Columbus Blue Jacketsin hyökkääjä ei halunnut paljastaa.

– Se jääköön kaikille arvoitukseksi. En kerro sitäkään, oliko se ylä- vai alavartalossa.

Ehkä Laine haluaa pimittää vamman, etteivät vastustajat käytä tietoa hyväkseen tulevalla kaudella.

Moni on epäillyt, että Laineen todellinen syy poissaoloon kotikisoista olisi kuitenkin ollut maalitykin NHL-sopimuksen päättyminen ja kesällä odottavat jatkosopimusneuvottelut.

– Ei pidä paikkansa. Ei kotikisoja niin usein minunkaan uralleni osu, että ne väliin haluaisin jättää. Vielä omilla kotikulmilla tuttujen kannattajien edessä. Ehdottomasti olisin halunnut kokea ne pelaajana, Laine torppasi puheet silmänlumeesta.

Ensi vuonna pelataan taas Tampereella. Mitä niistä MM-kisoista ajattelet?

– Leijonissa pelaaminen kiinnostaa minua aina, jos omat pelit NHL:ssä ovat ohi. Ilman muuta haluan olla ensi keväänä mukana, jos mahdollisuus avautuu – eikä ole mitään vammaa esteenä, Laine lupasi.

MM-kisoja ja Leijonien otteita Laine seurasi tarkkaan.

– En ollut yhdessäkään pelissä paikalla Nokia-areenassa. Kotisohvalta tv-ääressä katsoin kaikki matsit. Koko joukkue veti tosi hyvin. Voittavaa jääkiekkoa. Erityisesti tykkäsin yhden rightin pakin viileistä suorituksista, Laine viittasi Sami Vataseen.

Todennäköisesti ekstrakehut juuri torstaina menivät puolustajalle siksi, että kaksikko osallistui yhdessä Pirkkala Golfissa pelattuun Finnish Tourin osakilpailuun.

– Tosi vahvaa ja tasapainoista suorittamista Samilta vihreällä paanalla tänäänkin. Toisin kuin minulla. Esityksestäni ei ole mitään lapsille kerrottavaa.

Patrik Laine (vas.) ja Sami Vatanen Pirkkalassa torstaina leppoisissa tunnelmissa.

Laine käytti par 72 kentällä kierroksen 95 lyöntiä (+23). Aina kilpailuhenkistä miestä se selvästi hiukan kaiveli.

– Onneksi perjantaina ”Hine” (Roope Hintz) tulee caddiekseni, niin alkaa ihan uusi elämä. Säästettiin kaikki parhaat lyönnit ja birdiet toiselle kisapäivälle, Laine ennakoi.

Laineen pienen tuskailun ymmärtää, sillä hänen tämän hetken tasoituksensa on 2,4. Siihen nähden tuli parikymmentä lyöntiä miinusta.

– Olen kyllä jonkin verran ehtinyt kauden jälkeen golfata, mutten näköjään läheskään tarpeeksi. Hieno oli Samin lisäksi nähdä, kuinka oikea ammattimies pelasi, Laine kehui kiekkoilijakaksikon kanssa samassa ryhmässä pelannutta Nokia River golfin Erik Myllymäkeä (+3).

Laineen kausi NHL:ssä oli nousujohteinen. Isä-Harrin kuolema ja loukkaantuminen ennen vuodenvaihdetta näkyivät, mutta huima kevätvire muutti kauden vahvasti plusmerkkiseksi. Runkosarjassa kertyi 56 ottelussa yhtä monta pistettä: 26+30=56.

– Ihan positiivinen fiilis lopulta. Mielestäni taas yhden pykälän pelaajana menin eteenpäin, Laine summasi.

Columbuksen toimitusjohtaja Jarmo Kekäläinen on kertonut julkisesti olleensa tyytyväinen Laineen kokonaisvaltaiseen kehitykseen.

– Viihdyn kaupungissa tosi hyvin ja tykkään siitä, mihin suuntaan joukkueemme on menossa. Rehellisesti sanottuna ei pudotuspelipaikka päättyneellä kaudella ollut vielä realistinen tavoite, mutta parin vuoden päästä lahjakas nuori joukkueemme on jo ihan eri tasolla, Laine arvioi.

Laineen mukaan molemmilla osapuolilla on yhteinen tahtotila neuvotella jatkosopimuksesta.

– Itse ajattelen, että nyt voisi välillä olla pidemmän sopimuksen vuoro, Laine tuumi torstaina.

Patrik Laine takoi kuluneella kaudella NHL:ssä tulosta piste per peli -tahdilla.

Loppupeleissä kyse on myös dollareista. Laine tienasi päättyneellä kaudella 7,5 miljoonaa.

Rajoitettuna agenttina hän saisi vähintään saman suuruisen tarjouksen muiltakin seuroilta.

Jotta Laine rustaa nimensä mielellään Columbuksen tarjoamaan uuteen sopimukseen, viisivuotisen paperin kokonaisarvo voi hyvin olla 50 miljoonaa dollaria.

– Eiköhän asiat kesän aikana ratkea, Laine sanoi luottavaisesti.

Lue lisää: Patrik Laine saamassa jättisopimuksen? Sisäpiiriläinen povaa suomalaistykille hurjaa palkkaa

Laineen kesä kuluu parin viime vuoden tavoin tuttuja polkuja.

– Ei mitään ihmeellisiä ohjelmanumeroita. Pelaan paljon golfia ja treenaan Tampereella Aleksander Barkovin kanssa.

– Sasha huilaa vielä hetken kauden rasituksia, mutta täysin hänen hoitamien ohjelmien mukaan mennään. Treenipaikat eri puolilla Tamperetta vähän vaihtelevat, heinäkuusta lähtien käymme pari kertaa viikossa jäällä, Laine selvitti.

Source Link is.fi