Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_834fdade9b95748f108a0501be04fb2d, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Pelit kielletty kello 19 jälkeen – erikoinen laki on jarruttanut superlupauksen uraa – Uutisalue

Pelit kielletty kello 19 jälkeen – erikoinen laki on jarruttanut superlupauksen uraa

Maanantai oli todellinen juhlapäivä Julian Hallille.

Joskus lait, jotka on suunniteltu suojaamaan lapsia, voivat olla yllättävällä tavalla urakehitksen hidasteina. Tämän sai kokea jalkapalloilija Julian Hall Yhdysvaltojen MLS:ssä.

Hall, koko nimeltään Julian Zakrzewski Hall, on yksi USA:n lupaavimmista jalkapalloilijoista. Hän on New York Red Bullsin akatemian kasvatti ja täytti viime sunnuntaina vasta 16 vuotta.

Hall on siinä määrin kuuma nimi USA:n jalkapallopiireissä, että Red Bulls piti häntä jo viime kaudella vaihtopenkillä neljässä ottelussa – vain 15-vuotiaana. Hall debytoi miesten liigassa viime lokakuussa kotitappiossa Chicago Firea vastaan.

NYRB on pystynyt pitämään Hallia kokoonpanossa vain aniharvoin. Syynä on New Jerseyn osavaltion lapsityövoiman hyväksikäytön vastainen laki. Alle 16-vuotiaat eivät saa lain mukaan työskennellä, jos kello on ennen seitsemää aamulla tai yli seitsemän illalla.

Toisin sanoen, kun New Jerseyssä pelaavan Red Bullsin kotiottelut alkavat useimmiten 19.30, ei Hallia olisi saanut nimetä joukkueeseen vaikka taitojensa puolesta hän olisi sinne mahtunutkin.

NYRB pelasi viime viikonlopun ottelunsa lauantaina kello 14.00. Hall piirsi matsin tarkasti mieleensä, ja hyvästä syystä. Hän pelasi uransa toisen miesten ottelun Robert Taylorin Inter Miamia vastaan. 4–0-voittoon päättyneessä ottelussa vastuuta tuli 11 minuutin verran.

– Ei tämä mikään ihannetilanne ole ollut. Emme me sille mitään voineet. Olen joutunut olemaan kärsivällinen. Kun näin, mihin kellonaikaan lauantaina pelattiin, aloin todella odottaa ottelua, Hall kertoi The Athleticille.

Maanantaina koitti suuri juhlan päivä Hallin elämässä. Hän täytti 16 vuotta. Lasten työntekoa hallinnoivat lait höllenevät 16 ikävuoden kohdalla. Kunhan Red Bullsin ottelu päättyy ennen iltayhtätoista, Hall saa pelata.

Nyt siis pitkän odottamisen jälkeen nuori suurlahjakkuus on vapaa pelaamaan niin paljon kuin valmentaja Sandro Schwartz suo.

– Pelaaminen ei ole ikäkysymys. Julian on ollut hyvä harjoituksissa ja preseasonilla. Kyse on pelaajan laadusta. Hän on laatupelaaja, Schwartz korosti.

Hallin debyyttiin viime lokakuussa liittyy erikoinen yksityiskohta. Ottelu pelattiin New Jerseyssä ja se alkoi kello 19.30. Teknisesti siis Hallin ei olisi pitänyt saada pelata ottelussa.

Source Link is.fi