Banner Before Header

Pesäpalloliitto aloitti kurinpitomenettelyn kohutussa häirintätapauksessa – Petri Kaijansinkko toimitsijakieltoon

Suomen Pesäpalloliiton esiselvitys lajia loppuvuodesta 2021 ravistelleesta häirintätapauksesta on valmistunut, liitto tiedottaa.

Selvityksen perusteella liiton johtokunta on päättänyt pyytää Suomen urheilun eettistä keskusta Suekia tutkimaan asian.

Lisäksi liitto on aloittanut kurinpitomenettelyn sopimattoman käytöksen myöntänyttä Petri Kajansinkkoa kohtaan. Hänet on määräysten mukaan asetettu väliaikaiseen peli- ja toimitsijakieltoon asian käsittelyn ajaksi.

Kaksi naista on syyttänyt Kaijansinkkoa, 54, seksuaalisesta ahdistelusta ja valta-aseman väärinkäytöstä. Tapauksista toinen on vuosilta 2008–2011 ja toinen vuodelta 2014.

Kaijansinkon työnantaja Jyväskylän Kirittäret vapautti Kaijansinkon valmennus- ja pelinjohtotehtävistä joulukuussa.

Lue lisää: Jyväskylän Kirittäret vapautti seksuaalisesta häirinnästä syytetyn Petri Kaijansinkon tehtävistään

Suek kertoi keskiviikkona aloittavansa tutkinnan, jonka arvioidaan valmistuvan maaliskuussa. Tutkinnan valmistuttua tapaus siirtyy Pesäpalloliiton johtokunnan käsittelyyn, joka päättää mahdollisista jatkotoimenpiteistä.

– Luotettavan tutkinnan takaamisen kannalta on aina erittäin tärkeää, että kaikki asiasta jotain tietävät tuovat esille omat huomionsa ja kokemuksensa. He voivat olla yhteydessä SUEKiin suoraan tai ILMO-raportointikanavan kautta. Kaikki yhteydenotot käsitellään luottamuksellisesti kuten aina SUEKin toiminnan piiriin kuuluvissa rikkomuksissa, SUEKin tutkintapäällikkö Jouko Ikonen sanoi tiedotteessa.

Source Link is.fi