Banner Before Header

Pikkuhuuhkajille EM-karsinnassa rimaa hipoen voitto Virosta – ”Palaverissa muistutettiin, etteivät he ole tehneet maaliakaan”

Suomen alle 21-vuotiaat jalkapallomiehet jatkoivat EM-karsintaansa Kotkassa voittamalla Viron rimaa hipoen 1–0. Täyden kolmen pisteen potin varmisti avausjakson puskumaalillaan tamperelaiskasvatti Eetu Mömmö, 19.

Lohkossaan vielä neljä ottelua pelaava Suomi on haastajana takamatkalla, käytännössä voiton perässä kakkossijasta.

– Laskennallisesti Virolta ja Azerbaidzhanilta pitäisi ottaa täydet pisteet. Kun olemme menettäneet kaksi pistettä, on ne kurottava kiinni jostain, kuvaili valmentaja Juha Malinen.

Lohkoa johtavalla Kroatialla on 15 pistettä, Norjalla ja Itävallalla 12 pistettä ja Suomella 10 pistettä. Karsintalohkon hännillä ovat Azerbaidzhan yhdellä ja Viro nollalla pinnalla.

Suomi menetti Malisen mainitsemat kaksi tärkeää pistettä lokakuussa pelattuaan Azerbaidzhanin vieraana 1–1-tasapelin. Sen lisäksi Suomi on nyt voittanut kahdesti Viron, kerran Itävallan sekä hävinnyt Norjalle ja Kroatialle.

”Sai vähän poltetta persuksille”

Kotkan ottelu maanantai-iltana oli Suomen hallintaa alusta loppuun. Vierailla oli yksi kulmapotku ja pari potentiaalista maalintekopaikkaa, mutta Suomen maalivahti Viljami Sinisalo lämmitteli useita minuutteja keskiympyrässä hyppien isäntien painostaessa toisessa päädyssä. Korkeaa arvosanaa maalin voitosta ei voinut antaa. Suomi pääsi pelaamaan Viron kapteenin Alex Matthias Tammin ulosajon jälkeen ylivoimalla yli puoli tuntia.

– Tästä eteenpäin on pystyttävä pelaamaan nousujohteisesti. Toiveena toki olisi, että pelaajilla olisi pelituntuma joukkueen kokoontuessa yhteen viideksi päiväksi, Malinen kuvaili.

Suomen avauskokoonpanosta yli puolet pelaa ulkomailla, moni varsin pienessä roolissa. Viroa vastaan pallotuntuma oli kuitenkin helppo löytää. Viron kyseinen ikäluokka oli tehnyt edellisissä 16 ottelussaan vain yhden maalin (maaliero 1–46).

– Palaverissa muistutettiin, ettei Viro ole tehnyt karsintalohkossa maaliakaan. Sai siitä vähän poltetta persuksille, ettei sitä maalia saa tulla nytkään, naurahti toppari Ville Koski.

Koski, 19, teki täydellisen läpilyönnin tänä vuonna. Täydet peliminuutit kuudessa karsintaottelussa ainoana toppariparinsa Robin Tihin kanssa ja 17 liigaottelua FC Hongassa nostivat itseluottamuksen huippuunsa.

– En osannut odottaa tällaista vastuuta. Hongassa on sopimusta jäljellä kaksi kautta. Tässä maajoukkueessa ei pistemenetyksiä enää sallita, tuusulalaiskasvatti Koski korosti.

Suomen ottelut jatkuvat maaliskuun lopulla viisi otteluaan tahrattomalla tilillä selvittäneen Kroatian vieraana.

Lue lisää:

Source Link yle.fi