Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_b2891f2cf1d7748372c98466e45f08c2, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Pirkko Saisio paljastaa: yhteisprojekti Vesa-Matti Loirin kanssa johti illanviettoihin, flirttailuun ja erikoiseen kosintaan – Uutisalue

Pirkko Saisio paljastaa: yhteisprojekti Vesa-Matti Loirin kanssa johti illanviettoihin, flirttailuun ja erikoiseen kosintaan

Kirjailija, näyttelijä ja ohjaaja Pirkko Saisio, 73, julkaisi edesmenneen Vesa-Matti Loirin kunniaksi muistojaan taiteilijasta Facebookissa.

Saisio kertoo tehneensä ainoan varsinaisen yhteistyönsä Loirin kanssa Helena Ihalan kuunnelmassa. Loiri esitti kirjailija Matti Pulkkista, Saisio Pulkkisesta tutkimusta tekevää toimittajaa.

– Ja sitten ne tietysti rakastuivat toisiinsa, Saisio kirjoittaa.

Nauhoitukset olivat myöhään illalla, sillä Saisio työskenteli päivät Teatterikorkeakoulun professorina ja Loiri oli kuvauksissa Tampereella.

Kuunnelma kuolevaisille nauhoitettiin maaliskuussa 2000. Kuvassa Matti Pulkkinen, Pirkko Saisio, Helena Ihala ja Vesa-Matti Loiri.

– Oltiin molemmat aika väsyneitä, ja niihin aikoihin huomattavan lihavia kumpikin. Studion pöytä oli täynnä eväitä, ja kun jonkinlaisia rakkauskohtauksia nauhoitettiin, hapuiltiin herkkujen ohi aina toistemme sormia.

Nauhoitusten jälkeen kaksikko lähti ensin Sikalaan (ravintola Sea Horse) ja siitä jatkoille Manalaan. Siellä Loiri kuljetettiin loosiin ja pantiin istumaan selin ravintolasaliin, mikä ei estänyt ihailijoita parveilemasta Loirin ympärillä.

Saisio kertoo myös, että yhteisprojektin aikana tunnelma studiossa sai uudenlaisen sävyn.

– Kuunnelman teon aikana Vesku kosi minua ensimmäisen kerran. Sanoin olevani jo naimisissa, mutta se ei Veskua haitannut.

Ilta-Sanomien tavoittama kirjailija sanoo, että kyseessä oli Loirin vitsailu, joka jatkui pitkään.

– Hän sanoi, että mennään naimisiin, ja että Honkasalo voi olla meidän piika. Hänellä ei olisi ollut mitään sitä vastaan, Saisio muistelee.

Pirkko Saisio ja elokuvaohjaaja Pirjo Honkasalo ovat olleet yhdessä pitkään ja elävät nykyisin rekisteröidyssä parisuhteessa.

Loirin ehdottamaan järjestelyyn olisi kuulunut myös se, että Saisio olisi saanut nukkua yönsä piian kanssa ja hänen olisi pitänyt olla vapaamielinen Loirin yöseuralaisten suhteen. Saisio ei kuitenkaan lämmennyt uudenlaiselle perhejärjestelylle.

– Ei myöskään Honkasalo lämmennyt varmaankaan, Saisio nauraa.

– Ihan bestistä. Tämä on niin hulvaton juttu, ja kertoo hänen huumorintajustaan ja esteettömyydestään ihmissuhteissa, Saisio jatkaa.

Vuosien varrella Loiri soitteli Saisiolle aina silloin tällöin ja muisti aina lopuksi kysyä, joko avioliitto onnistuisi.

– Muistaakseni vastasin siihen aina, että Honkasalo ei ole vieläkään lämmennyt ajatukselle, että odotetaan, että eiköhän se siitä ennen pitkää.

Saisio sanoo tunteneensa Loirin töiden kautta, eikä voi varsinaisesti kutsua häntä ystäväkseen. Loirin jättämää perintöä taiteilijana hän kuvailee merkittäväksi ja sanoo tämän jättäneen lähtemättömän jäljen kulttuuri- ja viihde-elämään.

– Hän oli niin hirvittävän monipuolinen, pani itsensä aina likoon ja jaksoi paahtaa niin hirveästi. Tragediaa riitti, mutta sieltä hän aina vain nousi, Saisio miettii.

Ympärilleen täysillä elänyt Loiri jakoi iloa ja valoa.

– Riemukasta matkaa sinne, minne oletkaan nyt matkalla.

Source Link is.fi