Banner Before Header

Poliisi selvitti 50 vuotta vanhan luuranko­mysteerin: uskoo Susanin, 15, joutuneen sarjamurhaajan uhriksi

Palm Beachin sheriffi löysi rannalta vuonna 1974 mangrovepuuhun sidotun luurangon, joiden alkuperä jäi puoleksi vuosisadaksi epäselväksi. Nyt on selvinnyt, että luuranko kuului Susan Gale Poolelle.

15-vuotias floridalainen Susan Gale Poole katosi juuri ennen joulua 1972.

Viranomaiset uskovat, että hän joutui sarjamurhaajan, silloisen poliisin Gerard Schaeferin uhriksi. Schaefer on saanut liikanimen Tappajapoliisi.

Vanha mysteeri onnistuttiin ratkaisemaan geneettisen sukututkimuksen avulla, paikallisen sheriffintoimiston tutkija William Springer kertoi toimittajille viimeviikkoisessa tiedotustilaisuudessa. Vanhoihin dna-näytteisiin erikoistunut yritys auttoi luurangon tutkimisessa, ja Poolen yhdeksänkymppinen äiti antoi oman dna-näytteensä firman tietokantaan. Palapelin palat sopivat yhteen, ja murhatuksi epäillyn luurangon henkilöllisyys selvisi.

– Schaefer on paras epäiltymme, Springer kertoi.

Mies oli Springerin mukaan katoamisen aikaan alueella ”aktiivinen”, Springer perusteli ja sanoi, että sekä mangrovepuihin sitominen että nuorten liftaajien poiminen sopivat Schaeferin tyyliin.

Asiasta kertovat muun muassa Washington Post ja New York Post.

Poole asui katoamisensa aikaan perheensä kanssa asuntovaunualueella Browardin piirikunnassa ja hän yöpyi silloin tällöin ystävänsä luona läheisessä Wilton Manorsissa. Poole oli lopettanut koulunkäynnin, ja hän liftasi usein.

Kun Poole katosi ennen joulua, hänen vaatteensa löytyivät Wilton Manorsista hänen ystävänsä luota. Poolen perhe ilmoitti tytön kadonneeksi.

– Tiesin, että jokin oli vialla, kun näin hänen käsilaukkunsa ystävänsä sohvalla, hänen siskonsa Patti Poore sanoi maaliskuussa paikalliselle tv-kanavalle.

Patti Poore sanoo etsintänsä olevan vihdoin ohi.

Gerard Schaefer asui Browardin piirikunnassa ja toimi poliisina Wilton Manorsissa. Hän oli katoamisen aikaan vapaalla jalalla takuita vastaan. Hän oli tunnustanut vieneensä kaksi teinityttöä metsään, sitoneensa silmukoita heidän kauloilleen ja uhanneensa heitä seksuaalisilla teoilla. Schaefer tuomittiin rikoksista puoleksi vuodeksi vankilaan.

Poolen katoamista seuraavana vuonna hänet tuomittiin 16- ja 17-vuotiaiden tyttöjen surmaamisesta.

Schaefer on tuomittu vain kahdesta murhasta, mutta häntä on epäilty syylliseksi jopa kolmeenkymmeneen kuolemaan.

Poliisi löysi Schaeferin äidin asunnosta yksityiskohtaisia tekstejä naisten kiduttamisesta, seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja tappamisesta, South Florida Sun Sentinel kertoi. Asunnosta löytyi myös viidelle kadonneelle tai kuolleelle naiselle kuuluvaa omaisuutta.

Poliisi tahtoo seuraavaksi kuulustella kolmea Susan Poolen ystävää saadakseen tarkemmin selville, miten hän vietti viimeiset päivänsä voidakseen edetä tutkinnassa.

Schaefer puukotettiin vuonna 1995 vankilassa kuoliaaksi.

Source Link is.fi