Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_efe313b591134dc2e4c4fed078fe518c, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Porissa pelottava tilanne, Ässien tähtihyökkääjä talutettiin pukukoppiin – Jukurit tuli ryminällä toiseen erään jääfarssin jälkeen – Uutisalue

Jääkiekon SM-liigaa tahkotaan lauantaina seitsemällä paikkakunnalla porrastetulla aikataululla.

Ässien ja TPS:n välisessä ottelussa nähtiin pelotettava tilanne heti kolmannen erän alkuun, kun TPS:n Arttu Ilomäki ja Ässien Derek Barach törmäsivät toisiinsa vaarallisen näköisesti.

Barach jäi jään pintaan makaamaan ja näytti olevan tajuton. Hänet talutettiin päätyovista pukusuojiin.

Ässien ja TPS:n välinen ottelu oli kahden erän jälkeen tasalukemissa 0–0.

Oulussa oli jään kanssa ongelmia. Tv-kuvien perusteella jään alla olevien LED-valojen johdot näkyivät ja jäässä oli iso railo. Tuomaristo ja kenttähenkilökunta yrittivät kunnostaa jäätä ja lopulta pienen tauon jälkeen onnistuivat siinä.

Jukurit palasi pitkän erätauon jälkeen toiseen erään mainiosti, kun se kavensi ottelun 1–2:een Kärppien erän alkuun ottaman rangaistuksen aikana. Jukurien kavennusmaalista vastasi Daniel Mäkiaho.

Mäkiaho nousi valtavaan rooliin viivästyneessä toisessa erässä, kun nuorukainen iski erän toisen ylivoimamaalinsa ja tasoitti pelin 2–2:een.

Vaikka Jukurit tuli ottelun alkuun todella vahvasti, avauserän kahdesta maalista vastasi Kärpät Peter Tiivolan ja Cody Kunykin maaleilla. Maalit olivat pelaajien kauden ensimmäiset.

Vaasassa Sportin ja Lukon välinen kamppailu oli kahden erän jälkeen tasan 1–1.

Lukko karkasi avauserässä Gabriel Fontainen maalilla johtoon, mutta kotkapaidat tasoittivat ottelun 1–1:een toisessa erässä Janne Keräsen ylivoimaosumalla.

Lukko iski ottelun voittomaalin päätöserän puolessa välissä, kun raumalaisten tähtipuolustaja Thomas Gregoire sai tuulettaa maalia. Sportin tasoitus oli hyvin lähellä ja maalia tarkasteltiin videolta, mutta lopulta maali hylättiin. Gregoiren laukaus upposi kovan maskin takaa ohi vaasalaismaalivahti Rasmus Reijolan.

Lukon loppulukemat 3–1:een napautti ottelun toiseksi viimeisellä peliminuutilla Sebastian Repo.

Kierros alkoi Tampereella Tapparan ja SaiPan välisellä kamppailulla, jossa kotijoukkue pesi niin sanotusti kasvojaan perjantaisen Ilves-tappion jälkeen. Tappara löi SaiPan lukemin 3–1.

Erityisen komea osuma oli ottelun voittomaaliksi merkitty Jere Henrikssonin 2–0-maali. Osumaan upean syötön antoi Ville Niemisen poika Viljami Nieminen, 20.

KooKoo ja KalPa tahkosivat Kouvolassa vauhdikkaan ja viihdyttävän avauserän. Ensimmäisen 20-minuuttisen jälkeen KooKoo vei peliä lukemin 1–0 erän varhaisella maalilla, mutta mainion alkukauden pelannut savolaisryhmä sai rummutettua laukauksia kohti kouvolalaisten maalia.

Matic Törökin avauserässä tekemä maali kantoi kuin kantoikin koko kamppailun voittoon.

KalPa onnistui nollamaan TPS:n perjantaina, mutta jäi itse nollaan tehtyyn osumaan lauantaina. KalPa oli myös lauantaina terävänä, mutta KooKoon puolustus piti koko ottelun ajan.

KooKoon Oskari Setänen oli kotijoukkueen voiton takuumies 37 torjunnallaan.

Illan viimeinen ottelu, Ilves–JYP alkaa erikoiseen aikaan kello 19.31.