Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_8f3a61f20f6650b59e9b86275f6506f1, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Räjähdysherkkä tilanne? Tulevien F1-tallitoverien Esteban Oconin ja Pierre Gaslyn vihapito jatkunut vuosia – Uutisalue

Räjähdysherkkä tilanne? Tulevien F1-tallitoverien Esteban Oconin ja Pierre Gaslyn vihapito jatkunut vuosia

Alpinen F1-kuljettaja Esteban Ocon, 26, toivotti tulevan tallikaverinsa Pierre Gaslyn, 26, tervetulleeksi tiimiin. Hän jakoi Twitterissä herttaisen kuvaparin kaksikosta.

Ensimmäisessä otoksessa Ocon ja Gasly nauravat yhdessä lapsina ja toisessa he poseeraavat yhdessä nyt aikuisiällä.

– Me olimme vain kaksi pientä lasta Normandiasta, joilla oli mahdoton unelma. Tervetuloa Alpine-perheeseen Pierrot. Annetaan tiimillemme ja maallemme aihetta ylpeyteen, Ocon kirjoitti twiitissään.

Ranskalaiskuljettajat ovat samanikäisiä ja kotoisin samalta seudulta, joten he ovat tunteneet toisensa hyvin lapsuudesta saakka. Gasly ja Ocon olivat nuorempana hyviä ystäviä, mutta aikuisiän kynnyksellä kaksikon välit viilenivät täysin.

Vuonna 2018 Gasly avasi parivaljakon välirikon syitä Racefans-sivuston haastattelussa.

– Aloin päihittämään hänet (Oconin), eikä hän pitänyt siitä, joten emme ole enää ystäviä.

Gasly kertoi kaksikon olleen hyvin läheisiä kartingaikoinaan, mutta formulakisoihin siirryttäessä välit alkoivat rakoilla.

– Kun olimme 9–10-vuotiaita, meillä oli tapana mennä ajamaan kartingia lumisateessa. Ajoimme aina viitisen kierrosta ja menimme sitten sisälle, koska oli niin kylmä.

– Olemme viettäneet paljon aikaa yhdessä, mutta jossain vaiheessa hän (Ocon) alkoi olla niin harmissaan, ettei se ollut enää mukavaa. Sitten vain lopetimme yhdessä hengailun. Sen jälkeen välillämme on ollut aika paljon kilpailua.

Ocon debytoi formula ykkösissä Manorin autolla jo vuonna 2016. Sittemmin hän on ajanut Force Indialla ja Renault’lla, joka sittemmin vaihtoi nimensä Alpineksi.

Gasly ajoi ensimmäiset F1-vuotensa 2017–2019 Toro Rossolla ja hyppäsi kaudella 2019 Red Bullin ohjaksiin. Kokeilu huipputallissa ei kuitenkaan sujunut toivotulla tavalla, ja Gasly palautettiin kesken kauden takaisin Toro Rossolle, joka vaihtoi nimensä sittemmin AlphaTauriksi.

Alpinen tallipäälikkö Otmar Szafnauer on luottavainen, että Pierre Gasly ja Esteban Ocon pystyvät työskentelemään yhdessä.

Muitakin syitä kaksikon välirikolle on esitetty.

Hiljattain ex-formulakuski Ralf Schumacher väitti tv-haastattelussa, että kaksikon vihanpidon taustalla olisi vuosien takainen ihmissuhdedraama. Schumacherin kertoman mukaan Gasly olisi vienyt Oconilta tyttöystävän.

Oli kaksikon välirikon syy mikä tahansa, nyt Gaslyn ja Oconin on aika jättää vihanpito taakseen.

Alpinen tallipäällikkö Otmar Szafnauer kertoi hiljattain Motorsport.com-sivustolle, että asiasta on keskusteltu molempien kuljettajien kanssa.

– Esteban suhtautui asiaan todella hyvin, kuten Pierrekin. He ovat ammattilaisia, eikä heillä ole ongelmaa työskennellä yhdessä.

– Toivottavasti heidän ystävyytensä puhkeaa uudelleen kukkaan, sillä jossain kohtaa he olivat ystäviä. Ammattimaisesta näkökulmasta he ovat iloisia siitä, että saavat työskennellä keskenään.

Lauantaiaamuna julkistettiin tieto siitä, että Gasly siirtyy monivuotisella sopimuksella AlphaTaurilta Alpinelle. Ranskalaisen paikalle siirtyy Monzan GP:ssä menestyksekkäästi debytoinut Nyck de Vries.

Source Link is.fi