Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_e05f7dda6b4a907bd45f96c2a3fcdb23, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Presidentti Niinistö: Turkin Suomeen ja Ruotsiin kohdistama kritiikki koskettaa ilmeisesti kaikkia Nato-maita – Uutisalue

Presidentti Niinistö: Turkin Suomeen ja Ruotsiin kohdistama kritiikki koskettaa ilmeisesti kaikkia Nato-maita

Presidentti Sauli Niinistön mielestä Turkin puheista joutuu vetämään johtopäätöksen, että Suomeen ja Ruotsiin kohdistettu kritiikki koskeekin itseasiassa kaikkia Turkin Nato-kumppaneita.

Niinistö kertoo selvityttäneensä, miten suomalainen käyttäytyminen Turkin esiin nostamissa aiheissa näyttää suhteessa suhteessa muihin jo Natoon kuuluviin maihin. Vastaus on Niinistön mukaan se, että Suomen ja Nato-maiden toiminta näyttää ”varsin samanlaiselta”.

Niinistö kommentoi asiaa sunnuntai-iltana Naantalissa, jossa hänelle ja rouva Jenni Haukiolle järjestetiin tervetulovastaanotto Naantalin kaupungin puolesta.

Myös Suomen ja Ruotsin keskinäinen lainsäädäntö ja käytännöt ovat samanlaisia, vaikka Turkki onkin keskittänyt kritiikkinsä eritoten Ruotsiin eikä Suomeen.

– Minä en Ruotsin puolesta voi puhua, mutta ainakin lainsäädäntö siellä on kovin samanlaista kuin Suomessa ja ilmeisesti monet käytännötkin ovat samantyyppisiä. Joten ollaan vähän oudossa tilanteessa.

– Siitä joutuu vetämään sen johtopäätöksen, että tämä kritiikki, joka meihin kohdistuu, Suomeen ja Ruotsiin, erityisesti Suomeen, se ilmeisesti koskettaa kaikkia Nato-kumppaneita Turkin mielestä. Koska käytännöt ovat kovin samantyyppisiä.

Lue myös: Presidentti Niinistö: Turkin vaatimukset voivat heijastaa yleisempää tyytymättömyyttä

Source Link yle.fi