Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_460c4c23f8a97f955135ce50a0e4a56f, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Prinssi Danielilta poikkeuk­sellisen painavat sanat – tästä hän on huolissaan – Uutisalue

Prinssi Danielilta poikkeuk­sellisen painavat sanat – tästä hän on huolissaan

Ruotsin prinssi Daniel vaatii toimia hyvinvoinnin edistämiseksi.

Ruotsin kuningashuone on julkaissut kotisivuillaan prinssi Danielin hiljattain pitämän puheen, jossa hän ottaa painavasti kantaa luokkaeroihin.

Daniel on huolissaan erityisesti lasten ja nuorten hyvinvointieroista.

– Vain kaksi kymmenestä lapsesta liikkuu suositusten mukaisesti tunnin päivässä. Eikä joka kymmenes syö kasviksia, hedelmiä ja kalaa pohjoismaisten ravitsemussuositusten mukaisesti.

Prinssi viittaa puheessaan Generation Pep -järjestön 10. huhtikuuta julkaisemaan raporttiin, jonka mukaan luokkaerot vaikuttavat Ruotsissa lasten ja nuorten terveyseroihin.

– Vain viisi kymmenestä pienituloisesta käy harrastustoiminnassa kerran viikossa, kun taas peräti kahdeksan kymmenestä hyvin toimeentulevien huoltajien lapsesta tekee samoin.

– Valitettavasti raportti näyttää samat synkät luvut kuin aiempina vuosina, Daniel toteaa puheessaan.

– Lasten on annettava kasvaa terveiksi aikuisiksi ja tuntea olevansa yhteiskunnan voimavara, ei taakka terveydenhuoltojärjestelmälle.

Prinssi Daniel kävi Lauttasaaren koululla liikkumassa lasten kanssa vuonna 2018. Kuva: Joonas Salo

Prinssi vaatii tehokkaita ja nopeita toimia lasten ja nuorten terveystilanteen korjaamiseksi.

– Jotta yhteiskunta olisi kestävä, terveys on asetettava etusijalle – ei vähiten nuortemme vuoksi.

– Joukkueen, joka vain häviää, on muutettava jotain pelissään voittaakseen. Yrityksen, joka ei tee rahaa, on muutettava strategiaansa tai se menee konkurssiin, prinssi vertaa.

Hän kertoo myös olevansa toiveikas tulevaisuuden suhteen.

– Haluan, että voimme kuvitella Ruotsin, jossa jokainen lapsi herää upealla energialla, valmiina tutkimaan maailmaa, leikkimään ja oppimaan.

Source Link is.fi