Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_d8c8d5b88a4112e5fabe0c64609884cd, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Puolan Tusk: Eurooppa on siirtynyt sotaa edeltävään aikaan – Uutisalue

Puolan Tusk: Eurooppa on siirtynyt sotaa edeltävään aikaan

Puolan pääministerin mukaan hän ei halua pelotella ketään, mutta toteaa ettei sota ole enää käsite menneisyydestä.

Emmanuel Macron, Olaf Scholz ja Donald Tusk kättelevät.

Ranskan presidentti Emmanuel, Saksan liittokansleri Olaf Scholz ja Puolan pääministeri Donald Tusk tapasivat 15. maaliskuuta Berliinissä. Kuva: Hannibal Hanschke / EPA

Puolan pääministeri Donald Tusk varoittaa, että Euroopan turvallisuus voi olla uhattuna, jos Venäjä onnistuu Ukrainan miehityksessä.

Tuskin mukaan Eurooppa on jo siirtynyt ”sotaa edeltävään aikakauteen”

– En halua pelotella ketään, mutta sota ei ole enää käsite menneisyydestä.

– Se [sota] on totta ja se alkoi yli kaksi vuotta sitten, Tusk sanoi BBC:n mukaan perjantaina sen jälkeen, kun Venäjä teki laajan hyökkäyksen Ukrainaan.

Tusk myös paljasti, että Espanjan pääministeri Pedro Sánchez oli pyytänyt Euroopan unionin johtajia lopettamaan sota-termin käytön huippukokouksissa.

Sánchezin mukaan sota-termin käyttö lietsoo turvttomuutta.

Puolan pääministeri Tusk kertoi vastanneensa Sánchezille, että sota ei ole enää vain abstrakti asia Itä-Euroopassa. Venäjä on kiihdyttänyt iskujaan Ukrainan viime viikkoina.

Venäjän presidentti Vladimir Putin syyttää Ukrainaa Crocus City Hall -salin iskusta. Tuskin mukaan Putin ”tuntee ilmeisesti tarvetta oikeuttaa yhä väkivaltaisemmat hyökkäykset siviilikohteita vastaan”.

Source Link yle.fi