Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_cf1a83d2173eedb50fdeae770339d071, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Yli 700 tonnia vaarallista materiaalia – siltaan törmänneen aluksen raivaus alkaa USA:ssa | Verkkouutiset – Uutisalue

Yli 700 tonnia vaarallista materiaalia – siltaan törmänneen aluksen raivaus alkaa USA:ssa | Verkkouutiset

Tiistaiyönä Yhdysvaltain Baltimoressa rahtialus törmäsi noin 2,6 kilometriä pitkään siltaan aiheuttaen sen romahtamisen ja kuuden ihmisen menehtymisen. Baltimoren kaupunki sijaitsee Marylandin osavaltiossa. Nyt Marylandin kuvernööri Wes Moore on kommentoinut sillan korjaustöitä, uutisoi BBC.

Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto on myöntänyt apurahaa Baltimorelle onnettomuuden vuoksi 60 miljoonaa dollaria, eli reilut 55 miljoonaa euroa. Kuvernööri Moore piti tiedotustilaisuuden torstaina, jossa hän kertoi onnettomuuspaikan raivaamisesta ja siivoamisesta, aluksen siirtämisestä sekä sillan uudelleenrakentamisesta. Mooren mukaan edessä on pitkä ja kivinen tie.

Kuvernöörin mukaan jälkityöstä tulee haastava. Moore muun muassa kertoi, että siltaan törmännyt rahtialus on lähes Eiffel-tornin pituinen. Ranskan tunnetuimman nähtävyyden korkeus on 300 metriä.

Moore viittasi tiedotustilaisuudessaan vuoden 2021 Suezin kanavan onnettomuuteen, jonka jälkitöissä kului viisi viikkoa rahtialuksen siirtämiseen. Toisin kuin tuolloin, Baltimoren onnettomuudessa silta on romahtanut rahtialuksen päälle.

– Rahtialuksen päällä on noin 3000–4000 kiloa terästä, Moore kertoi.

Sukeltajien on jälkitöissä täytynyt luottaa näköaistinsa sijaan tuntoaistiin. Mooren mukaan Baltimoren vedet ovat niin pimeitä, että sukeltajat näkevät vain noin 3–6 metriä eteensä.

Yhdysvaltain armeijan insinöörijoukot kustantavat kanavan puhdistamisen. Jälkitöissä on mukana 32 insinöörijoukkueen henkilöä sekä 38 Yhdysvaltain merivoimien urakoitsijaa. Marylandin senaattorin Chris Van Hollenin mukaan Yhdysvaltain itärannikon suurin nosturi saapuu perjantaina auttamaan rahtialuksen siirtämisessä.

Mooren mukaan Marylandin osavaltio suunnittelee antavansa taloudellista tukea kaikille niille, joiden toimeentuloa onnettomuus hankaloitti. Tuen tarpeessa on noin 8 000 työntekijää.

– Tavoitteenamme on uudelleenavata Baltimoren satama niin pian kuin mahdollista, Moore kiteytti.