Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_be526d9ff4fda7588e4e3927198bb6b3, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Putin lupasi Valko-Venäjälle Iskander-ohjuksia – Uutisalue

Putin lupasi Valko-Venäjälle Iskander-ohjuksia

Maat sopivat asiasta lauantaina, kun presidentit Vladimir Putin ja Aljaksandr Lukashenka tapasivat Pietarissa. Tapaamisessa Lukashenka kertoi kantavansa huolta Valko-Venäjän naapurimaiden Liettuan ja Puolan ”aggressiivisesta politiikasta”.

Viime viikolla myös Venäjän puheet Liettuaa vastaan kovenivat, kun Baltian eteläisin valtio esti EU:n pakotteiden mukaisia tavarakuljetuksia rautateitse maansa halki Venäjän Kaliningradiin.

Lukashenkan uutisoidaan pyytäneen Putinilta apua, jotta se voi vastata ”Naton ydinaseilla varustettuihin lentoihin” Valko-Venäjän rajojen tuntumassa.

Venäjä toi Valko-Venäjälle runsaasti joukkoja ja kalustoa ennen hyökkäystä Ukrainaan. Kiovan suuntaan edenneet joukot vetäytyivät takaisin Valko-Venäjälle Ukrainan onnistuneiden vastahyökkäysten jälkeen.

Valko-Venäjä on järjestänyt Ukrainan rajan lähellä sotaharjoituksia, mutta sen ei ole toistaiseksi uskottu yhtyvän joukoillaan Venäjän hyökkäykseen.

Putin ja Lukashenka tapasivat lauantaina Pietarissa.

Putinin mukaan ”symmetrinen vastaus” ei ollut tarpeen, mutta hän lupasi, että Valko-Venäjän ilmavoimien venäläisvalmisteisia Su-25-koneita voidaan päivittää Venäjällä.

Tämän lisäksi Putin lupasi toimittaa Iskander-M-ohjusjärjestelmiä. Niiden kantama on 500 kilometriä ja ne voivat kuljettaa myös ydinkärkiä.

Venäjällä on Iskander-tukikohta esimerkiksi Lugassa (Laukaa) Leningradin oblastissa.

Source Link is.fi