Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_ecc99ba8b6ef3185c9cc50b31ddb3934, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Raahen kultakaivos­yhtiötä haetaan konkurssiin – Uutisalue

Raahen kultakaivos­yhtiötä haetaan konkurssiin

Ely-keskus jätti elokuun alussa hakemuksen kaivoksen ympäristölupien peruuttamiseksi.

Kaivosyhtiö Laiva Goldia haetaan konkurssiin. Oikeusrekisterikeskuksen ylläpitämästä maksukyvyttömyysrekisteristä selviää, että eläkevakuutusyhtiö Veritas on jättänyt konkurssihakemuksen Oulun käräjäoikeuteen maanantaina.

Kaivoksen talousvaikeuksista on kertonut aiemmin Ylen uutiset, joka kirjoitti elokuussa, että kolmen edellisen toimijan tapaan Laiva Gold on ajautunut vaikeuksiin.

Elokuun alussa Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus jätti hakemuksen aluehallintovirastolle Laivakankaan kaivoksen ympäristölupien peruuttamiseksi.

Ely-keskuksen mukaan kaivoksen toiminnassa on toistuvasti rikottu ympäristölupamääräyksiä.

Syyskuun lopussa Yle kertoi, että kaivosyhtiö aikoo korjata viranomaisen esiin nostamia ongelmia. Yhtiö arvioi tuolloin, että kaivoksen kohtalo ratkeaa talvella, kun avi arvioi, onko kaivoksella edellytyksiä jatkaa nykyisen ympäristöluvan mukaista toimintaa.

Source Link is.fi