Banner Before Header

Rakkaat lemmikkikoirat olivat kuningatar Elisabetin vierellä viimeiseen hengenvetoon saakka

Britannian kuningatar Elisabet kuoli 8. syyskuuta 96-vuotiaana. Viimeisinä hetkinä hänen vierellään oli kaksi lapsista, kruununperijä Charles ja prinsessa Anne.

Kuningatar tunnettiin hyvin eläinrakkaana, ja lähdön hetkellä hänellä oli vierellään myös corgi-rotuiset koiransa Muick ja Sandy. Daily Mail kertoo, että kuningattaren rakkaat karvakuonot pysyttelivät omistajansa rinnalla viimeiseen hengenvetoon saakka.

Corgit olivat tiivis osa kuningattaren elämää ja imagoa. Kuvassa kuningatar ja Candy-koira Windsorin linnassa helmikuussa 2022.

Sen jälkeen lemmikeillä oli vielä yksi tärkeä tehtävä: saatella omistajansa viimeiselle matkalleen.

Koirat sulattivat monien sydämet, kun ne nähtiin hyvästelemässä kuningatar Elisabet Windsorin linnassa 19. syyskuuta.

Elisabetin kuoleman jälkeen BBC kertoi, että kuningattaren lemmikeille on löytynyt uusi koti prinssi Andrew’n ja Yorkin herttuatar Sarah Fergusonin luota.

Hovin sisäpiiristä kerrottiin tuolloin, että ex-miniä Sarah Fergusonilla oli läheiset välit kuningatar Elisabetiin loppuun asti ja naiset olivat yhdessä ulkoiluttaneet koiria.

– Herttuatar lähentyi hänen majesteettinsa kanssa koiria ulkoiluttaessa ja ratsastuksilla. Jopa avioeronsa jälkeen heille oli hyvä ystävyyssuhde, lähde kertoi medialle.

Prinssi Andrew silitti kuninkaallista corgia hautajaispäivänä 19. syyskuuta.

Prinssi Andrew antoi Muick-koiran äidilleen lahjaksi maaliskuussa 2021. Koiranpennun oli tarkoitus pitää seuraa kuningattarelle sillä välin, kun hänen puolisonsa prinssi Philip oli sairaalassa. Prinssi Philip kuoli huhtikuussa 99-vuotiaana.

Muick-koiran tiedetään saaneen nimensä Elisabetin rakkaan ”kesämökin” Balmoralin linnan mailla sijaitsevan Loch Muick -järven mukaan.

Muick-koiran lisäksi lisäksi kuningatar sai pojaltaan myös toisen koiran, mäyräkoiran ja corgin risteytyksen, eli dorgin. Pentu sai nimekseen Fergus kuningattaren enon, ensimmäisessä maailmansodassa kuolleen Fergus Bowes-Lyonin mukaan.

Fergus kuoli sydänongelmiin toukokuussa 2021. Prinssi Andrew ja hänen tyttärensä prinsessa Beatrice ja prinsessa Eugenie kuitenkin yllättivät kuningattaren kesäkuussa uudella welsh corgin pennulla, joka sai nimen Sandy.

Muickin ja Sandyn lisäksi kuningattarella oli myös kolmas koira, cockerspanieli nimeltä Lissy. Mirror-lehden mukaan Lissy on koulutettu lintukoira ja se on voittanut useita palkintoja. Karvakorvan uskotaan jäävän asumaan kouluttajansa luo.

Kuningatar Elisabetin vanhin koira, dorgi Candy, kuoli heinäkuussa. Sky Newsille kerrottiin, että 18-vuotiaan koiran kuolema oli suuri suruaihe eläinrakkaalle kuningattarelle.

KUNINGATTAREN on kerrottu rakastuneen corgeihin jo lapsena. Lapsuudessa Elisabetin perheellä oli kaksi koiraa Dookie ja Lady Jane. Ensimmäisen oman koiransa, Susanin, kuningatar sai vanhemmiltaan lahjaksi 18-vuotissyntymäpäivänään.

Elisabet omisti yli 30 corgia elämänsä aikana. Moni niistä oli hänen ensimmäisen koiransa Susanin jälkeläisiä. Viimeisin Susanin jälkeläinen, Willow, kuoli vuonna 2018.

BBC:n mukaan kuningatar ei koskaan myynyt yhden ainoaa koiraansa, vaan hän antoi koiranpennut ystävilleen, sukulaisille ja kasvattajille.

– Koirat ovat hänen ensirakkautensa, kuninkaalliskirjailija Ingrid Seward on sanonut.

Kuningattaren aviomies, prinssi Philip ei tiettävästi ollut aivan yhtä ihastunut perheen karvakuonoihin kuin Elisabet.

– Perhanan koirat, onko niitä oltava niin monta? Philipin kerrotaan parahtaneen, kun corgilauma viiletti Buckinghamin palatsin käytävillä.

Kuningattaren corgit odottivat hautajaispäivän alkua Windsorin linnan edustalla.

Source Link is.fi