Banner Before Header

Ranska antoi pidätys­määräyksen soitinlaatikossa paenneesta Renaultin ja Nissanin ex-johtajasta

Ranskan viranomaiset ovat antaneet kansainvälisen pidätysmääräyksen Renaultin ja Nissanin entisestä pääjohtajasta Carlos Ghosnista. Pidätysmääräys liittyy yli 15 miljoonan euron maksuun Renault-Nissanin ja omanilaisen yhtiön välillä.

Ghosn pidätettiin Japanissa loppuvuonna 2018 epäiltynä talousrikoksista ja väärinkäytöksistä. Hän karkasi Japanista vuotta myöhemmin kätkeytyneenä soitinlaatikkoon. Ghosn on siitä lähtien asunut Libanonissa, jolla ei ole luovutussopimusta Japanin kanssa. Ghosnilla on Libanonin, Ranskan ja Brasilian kansalaisuudet.

Hän sanoo paenneensa Japanista, koska ei uskonut saavansa maassa oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä.

Ranskan oikeusviranomaiset antoivat pidätysmääräykset myös viidestä omanilaisyhtiön johtajasta. Ranskalainen rikostutkinta keskittyy epäiltyihin taloudellisiin väärinkäytöksiin Renault-Nissanin ja sen Omanin jakelijan välillä, hollantilaisen tytäryhtiön konsulttimaksuihin ja Ghosnin häihin, jotka järjestettiin Versaillesin palatsissa.

Ghosnin pitäisi matkustaa Ranskaan, jotta häntä vastaan voitaisiin nostaa viralliset syytteet.

Lue lisää: Nissanin ex-toimitusjohtajan huima pakomatka, joka poiki Interpolin etsintäkuulutuksen – tiukka kotiaresti Japanissa vaihtui kynttiläillalliseen kartanossa

Source Link is.fi