Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_e4dcda62520ba25ca9ba7eeffbd9708a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ranskalaishirmu oli pysäyttämätön myös Prix de Francessa – Uutisalue

Ranskalaishirmu oli pysäyttämätön myös Prix de Francessa

Idao de Tillard on matkalla legendojen joukkoon.

Pariisin talvimeetingin isot lähdöt eivät suinkaan päättyneet Prix d’Ameriqueen.

Euroopan ykkösravurit iskivät yhteen 180 000 euron ykköspalkinnon Prix de Francessa sunnuntaina. Kisaa kutsutaan myös Speed Raceksi, sillä juostava matka on ranskalaisittain lyhyt 2100 metriä.

Melkoista vauhtia nähtiinkin alusta asti.

Prix d’Ameriquen kolmonen, Ruotsin vuoden hevoseksi valittu Joviality täräytti ulkoradan paikalta voimalla keulaan, mutta hintalappu oli äärettömän kova. Avauspuolikas paineltiin hurjasti 02,5. Siinä vaiheessa jo arvasi, että kärkihevosille saattaa tulla noutaja.

Lopussa vereksemmät voimat iskivätkin kärkeen.

Clément Duvaldestin jakoi voimat viisaasti Prix d’Ameriquen sankarin Idao de Tillardin rattailla ja lopussa suursuosikki jyräsi kuninkaan elkein ykköseksi.

Jälleen kerran huiman loppukirin esittänyt Go On Boy tykitti toiseksi. Prix de Francen voittoa puolustanut tamma Ampia Mede SM kuittasi kolmosrahat.

Alussa hurjastellut Joviality väsyi kauas takajoukkoihin. Prix d’Ameriquesta viimeisenä rannalle jäänyt Power oli ruotsalaiskuusikon paras seitsemännellä sijallaan.

Idao de Tillard noteerasi vauhtijuoksussa loistotuloksen 09,4a/2100 metriä. Kyseessä on Prix de Francen uusi kilpailuennätys.

– Tähän hevoseen on oppinut luottamaan jo niin paljon, etten osannut olla edes kovin jännittynyt ennen lähtöä. Juoksu meni lopulta meidän kannalta hienosti. Kaikki oli helppoa tänään. Hevosen ei tarvinnut antaa kaikkeaan, Duvaldestin ihasteli voittajahaastattelussa.

Lue lisää: Murheet kääntyivät onnen­kyyneleiksi – Euroopan arvostetuin kilpailu oli suur­suosikin näytöstä

Idao de Tillardilla on mahdollisuus tehdä temppu, joka on onnistunut vuosikymmenten saatossa vain harvoilta ja valituilta. Voittaa kaikki talvimeetingin päälähdöt eli Prix d’Amerique, Prix de France ja Prix de Paris.

Edellisen kerran siinä on onnistunut Bold Eagle seitsemän vuotta sitten.

Peräti 4150 metrin matkalla juostava Prix de Paris juostaan kahden viikon päästä.

Source Link is.fi