Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_dfe338168902eb5cbeaae0253cc106bc, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ranskan surkeaa peliesitystä synkisti tähtihyökkääjän loukkaantuminen – heikko rangaistuspotku kiteytti vaisun illan – Uutisalue

Ranskan surkeaa peliesitystä synkisti tähtihyökkääjän loukkaantuminen – heikko rangaistuspotku kiteytti vaisun illan

Kaiken jalkapallon EM-kisoista: kisapelit, taustatarinat, uutiset ja kohokohdat löydät Ylen kisasivuilta.

Ranska voitti torstain iltaottelussa Belgian jalkapallon EM-kisoissa 2–1. Ranskalle jäi ottelusta karvas maku kahdesta syystä: surkea peliesitys ja Marie-Antoinette Katoton loukkaantuminen.

Tähtihyökkääjä Katoto poistui kentältä ontuen. Jalka teipattuna ottelun aloittaneen tähtihyökkääjän polvi petti noin vartin pelin jälkeen.

– Todella huono asia hänelle. Näytti kuitenkin aika pahalta, kun ei pysty varaamaan (painoa jalalleen). Muutenkin nuo etiristisidevammat ovat todella yleisiä naisilla ja valitettavasti näissäkin kisoissa niitä on tullut, Yle Urheilun asiantuntija Liisa-Maija Rautio sanoi.

Lue lisää: Miksi polvivammat ovat yleisempiä naisilla kuin miehillä? Urheiluvammojen asiantuntija taustoittaa EM-jalkapalloa varjostavaa ongelmaa

Ranska pystyi huonosta peliesityksestään huolimatta nappaamaan lohkovoiton, kun torstain aiempi Italia–Islanti-ottelu päättyi pistejakoon.

– Tulos hyvä Ranskalle, mutta peliesitykseen valmentaja ei voi missään nimessä olla tyytyväinen. Peli oli laiskaa, ja mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä heikompi Ranska oli, asiantuntija Jani Honkavaara sanoi.

Katso ottelun maalikooste alla olevalta videolta.

Ranska oli läpi ensimmäisen puoliajan vakuuttava hyökkäysvoimallaan, vaikka maaleja tuli vain kaksi.

Kadidiatou Diani pääsi puskemaan johtomaalin jo ottelun 6. minuutilla. Ensimmäisen vartin aikana Ranskalle sateli paikkoja, mutta Belgia pysyi pelissä mukana.

– Alussa näytti siltä, että tämä on Ranskalle hyvä harjoitusottelu, koska tasoero oli niin suuri. Ranska jopa leikitteli, mutta sitten heikkouksia alkoi näkyä, asiantuntija Honkavaara sanoi ottelun tauolla.

Kymmenen minuuttia ennen taukoa Belgia yllätti ranskalaispuolustuksen hienoilla syötöillä. Tessa Wullaert syötti puolustuslinjan taakse Janice Caymanille, joka tuikkasi pallon etukulmasta sisään.

Ranska siirtyi seuraavan hyökkäyksen päätteeksi päätteeksi uudelleen johtoon, kun Griedge Mbock Bathy onnistui kulmapotkun jälkitilanteesta. Tauolle mentiin lukemissa 2–1.

– Ranskan puolustusmuodon sisällä oli paljon tilaa. Jatkopelejä ajatellen asia pitää korjata. Belgia pääsi pelaamaan aika vapaasti niihin tiloihin. Oletin Ranskalta enemmän maaleja, mutta Belgia pisti vastustajansa ahtaalle, asiantuntija Rautio arvioi puoliajalla.

Toinen puoliaika eteni verkkaisesti, eikä hyviä maalipaikkoja juurikaan nähty. Vasta ottelun 86. minuutilla alkoi tapahtua.

Ranskalaishyökkäjä potkaisi kohti maalia, mutta laukaus pysähtyi Belgian puolustajan Amber Tysiakin käteen. Videotarkistuksen jälkeen pallo laitettiin pilkulle ja Tysiak sai ottelun toisen keltaisen korttinsa. Näin ollen hänet ajettiin ulos.

Laukomaan tuli kapteeni Wendie Renard, jonka heikon laukauksen maalivahti Nicky Evrard torjui eteensä. Pallo tuli takaisin Renardille, joka potkaisi pallon ohi maalin.

– Alleviivaisin sitä, että kun päästää itsensä tuollaiseen väliinpitämättömään henkiseen tilaan, se heijastuu näihin suorituksiin. Pelin sisällä on todella vaikea kääntää vireystilaa, kun se katoaa. Kyllähän Renard pyöritteli päätään pelin jälkeen, Honkavaara sanoi ottelun jälkeen.

EM-kisoissa on tämän ottelun myötä tehty 16 avausmaalia. Niistä peräti puolet on tehty ottelun ensimmäisen kymmenen peliminuutin aikana. Avausmaaleista 11 on syntynyt ensimmäisen 20 minuutin aikana. Vain kolmesti avausmaali on tehty toisella jaksolla.

– Tässä vaikuttaa se, millä tavalla peliin valmistaudutaan. Ollaanko läsnä ensimmäisissä tilanteissa? Ovatko kaikki alkurutiinit kunnossa? Esimerkiksi Espanja on yllätetty kahdesti alkuminuuteilla, joten joukkue varmasti miettii tarkasti, miten tuleviin peleihin valmistaudutaan, asiantuntija Jonne Kunnas sanoi Italia–Islanti-ottelun puoliajalla.

Kuka tekee ottelun avausmaalin ja millä minuutilla? Veikkaa jokaisen EM-kisojen ottelun avausmaalintekijää Futistietäjässä. Lähimmäksi oikein veikkaannelle palkinnoksi tekniikkapallo.

Lue myös:

Miksi polvivammat ovat yleisempiä naisilla kuin miehillä? Urheiluvammojen asiantuntija taustoittaa EM-jalkapalloa varjostavaa ongelmaa

Suomalaistuomari Lina Lehtovaara jälleen vakuuttava oikeudenjakaja EM-kisoissa – asiantuntijat nuhtelivat Italian puolustamista

Helmareilla peräti kolmella luottopelaajalla koronatartunta – joukkueen lääkäri Pippa Laukka epävarma Tuija Hyyrysen pelikunnosta

Helmareiden ujo juoksukone elää unelmaansa, mutta välillä ammattilaisuus on raastavan yksinäistä – ”Tuntuu kuin muut tuomitsisivat minut ihmisenäkin”

Source Link yle.fi