Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_95d1bd5e0aa94b2df5439907f2bddfb2, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Reetta Hurskeella huima näkymä EM-kisoihin – asiantuntija pamauttaa karun arvion muiden aitureiden tilanteesta – Uutisalue

Reetta Hurskeella huima näkymä EM-kisoihin – asiantuntija pamauttaa karun arvion muiden aitureiden tilanteesta

Viime viikolla Lahdessa Suomen pika-aitojen tähtikolmikko Reetta Hurske, Annimari Korte ja Nooralotta Neziri nähtiin ensimmäistä kertaa yli vuoteen samassa kilpailussa.

Keskiviikkoiltana Tampereen GP-kisassa kolmikosta aitoja ylitti ainoastaan Hurske.

Sitkeästä kantapäävammasta kärsivä Neziri jätti jo Lahdessa finaalijuoksun väliin. Korte vasta virittelee itseään kaksien arvokisojen kesää varten eikä kisannut Tampereella.

Yksin loistamaan päässeen Hurskeen alkukausi on sen sijaan ollut tappavan tasainen: Italiassa toissa viikolla 12,94, Lahdessa viime viikolla 12,92, nyt Tampereella 12,93.

Annimari Korte (oik.) ei pysynyt Reetta Hurskeen vauhdissa viime viikolla Lahdessa.

Ilta-Sanomien yleisurheiluasiantuntijan Lauri Hollon mukaan Suomen ykköskiiturin asemasta ei tällä hetkellä ole epäselvyyttä.

– Hurske on selkeästi ykköstykki, ja ennusmerkit viittaavat tällä hetkellä siihen, että hän on sitä koko kauden. Tuskin valitettavasti nähdään enää niitä kolmen naisen sadasosataisteluita, joita oli vielä jokunen vuosi sitten, Hollo linjaa.

Synkin tilanne on Nezirillä, jolla vastoinkäymiset ovat seuranneet toisiaan. Entisen SE-naisen viime kauden pilasivat alaselän rasitusmurtuma ja takareiden revähdys, ja edellinen 13 sekunnin alitus on kesältä 2020.

– Kyllä siinä on vähän huolen merkkejä, kun koko ajan on jotain vaivaa, Hollo tiivistää.

Nezirin kauden paras on Lahdessa syntynyt vaatimaton tulos 13,23. 29-vuotiaalle aiturille alkaa tulla kiire, jotta hän saa hilattua rankingsijoituksensa riittämään heinäkuussa Eugenessa käytäviin MM-kisoihin.

– EM-kisojen kanssa ei pitäisi olla minkäänlaista hätää, mutta MM-kisoihin voi tulla kiire, jos parikin viikkoa menee odotellessa.

Täysin toivoton Nezirin tilanne ei kuitenkaan ole. Lupaava hallikausi todistaa, että jaloista lähtee yhä kovaa kyytiä, jos kroppa antaa siihen mahdollisuuden.

– On siellä potentiaalia, mutta vammoista pitäisi vain päästä eroon. Urheilussa jos ei ole terveyttä, ei ole oikein mitään.

Kortteen näkymät ovat enemmän hämärän peitossa. Takareisileikkauksen jäljiltä paluuta virittelevä 34-vuotias konkari jäi Lahdessa Hurskeen varjoon, mutta ajasta on Hollon mukaan turha vetää vielä suuria johtopäätöksiä.

– 13,10 takareisileikkauksen jäljiltä ensimmäiseen starttiin ei ole todellakaan huono. Juoksu näytti Lahdessa jo ihan hyvältä. Uskon, että Annimari pystyy kiipeämään vielä noin 12,80:n tasolle, Hollo ruotii.

Annimari Korte on toipunut takareisileikkauksestaan.

Mutta kun arvokisanäkymiä tähyillään, Hurskeen potentiaali on kolmikosta omalla tasollaan.

– Kyllä Hurskeen touhu siltä näyttää, että 12,70 paikkeille painellaan kuukauden sisään, Hollo lupaa.

27-vuotias Tampereen Pyrinnön kiituri uhkaa siis tosissaan paitsi omaa ennätystään 12,78 myös Kortteen samassa kisassa juoksemaa SE-tulosta 12,72.

Myös EM-kisoissa taas 12,70 riittää jo kutkuttavan lähelle kirkkainta kärkitaistoa. Tällä hetkellä Euroopan kärkiaika on Cidny Semberin 12,63. Puolan Pia Skrzyszowska on aitonut 12,65.

– Kolmannen aika onkin sitten 12,89. Toki täytyy muistaa, että ollaan vasta alkukaudessa, ja esimerkiksi Nadine Visser ei ole vielä aloittanut kauttaan, Hollo muistuttaa.

Ilta-Sanomien yleisurheiluasiantuntija Lauri Hollo.

Silti, jos kaikki nyanssit sattuvat osumaan oikeassa hetkessä täysin kohdilleen, on jopa hurja unelma EM-mitalista mahdollinen.

– Kyllä ajalla 12,70 ollaan vähintään aika lähellä mitalitaistelua. Aiempien vuosien tilastoissa ei ihan hirveästi sen rajan alittaneita ole. Ja sitten jos saisi sen ihan nappijuoksun, niin puhutaan aika kovista jutuista suomalaisessa pikajuoksussa.

Source Link is.fi