Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a52732c3db661ea99dfafb29b58d3f3e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Riitta-Liisa Roponen, 45, pesi Suomen tähdet Kerttu Niskasen ja Krista Pärmäkosken – ”Vähän hämmentävää” – Uutisalue

Riitta-Liisa Roponen, 45, pesi Suomen tähdet Kerttu Niskasen ja Krista Pärmäkosken – ”Vähän hämmentävää”

Riitta-Liisa Roponen oli paras suomalainen Oloksen Tykkikisoissa vapaan hiihtotavan kymmenen kilometrin väliaikalähtökilpailussa ja päihitti monet maajoukkueurheilijat.

Riitta-Liisa Roponen efter målgång.

Riitta-Liisa Roponen oli kovassa iskussa Muoniossa Oloksen Tykkikisoissa. Kuva: All Over Press

Roope Visuri,

Petra Manner

Riitta-Liisa Roponen säväytti sunnuntaina Oloksen Tykkikisoissa, kun hän oli paras suomalainen vapaan hiihtotavan kymmenen kilometrin väliaikalähtökilpailussa.

Roponen oli kuudes jääden kilpailun voittajasta saksalaisesta Victoria Carlista 59,6 sekuntia.

Aktiiviuransa puolitoista vuotta sitten lopettanut Roponen päihitti kilpailussa muun muassa nykymaajoukkueen tähdet Krista Pärmäkosken ja Kerttu Niskasen.

Kautensa sunnuntaina avannut Pärmäkoski oli kymmenes. Hän jäi Roposelle 14,3 sekuntia. Kerttu Niskanen oli yhdestoista ja taipui Pärmäkoskelle 0,3 sekuntia.

Pärmäkoskelle kilpailu oli kauden ensimmäinen.

Minkälaisia ajatuksia Roposessa herättää, että hän pesee niin monet maajoukkueurheilijaa tänäkin päivänä?

– Vähän hämmentävää tietysti, mutta nämä on nyt kauden ensimmäisiä kilpailuja. Maailman kärki menee hurjaa vauhtia. Olin täällä mukana nauttimassa. Varmasti naiset parantavat tästä, Roponen pohti Yle Urheilulle.

Roponen kuvaili suoritustaan mahtavaksi.

– Minun piti tahdittaa itselleni, että nauti ja malta hiihtää itseäsi vastaan, Roponen sanoi.

Roponen oli liittynyt Niskasen peesiin, mutta repäisi myös lopussa.

– Lopun nousuun yritin antaa kaikkeni. Siellä sai työntää niin paljon kuin jaksoi, Roponen totesi.

Pärmäkosken kanssa leireilemisestä uutta motivaatiota

Valmentajamies Toni Roponen kertoi, että Riitta-Liisa Roponen on keventänyt nyt harjoitteluaan 800 tuntiin vuodessa. Riitta-Liisa Roponen vastasi, että valmentajamies on heittänyt lukeman lonkalta. Hän ei omien sanojensa mukaan ole tarkkaillut treenimääriä, eikä hänellä ole mitään harjoitusohjelmaa.

Roponen vietti syyskuussa useamman viikon Krista Pärmäkosken Yhdysvalloissa, kun Pärmäkoski halusi kokeilla erilaista valmistautumista kauteen.

Roposen mukaan hänellä ei ollut minkäänlaista motivaatiota kilpahiihtoon. Leirillä kuitenkin Roposta motivoi auttaa Pärmäkoskea ja tehdä asiat niin hyvin kuin mahdollista.

– Sain Amerikassa jutun juuresta kiinni. Hiihto on aivan mahtavaa harrastuksena enemmän kuin kilpailumielessä. Nautin täysin kaikesta, mikä tähän liittyy, Roponen totesi.

Oloksen Tykkikisoihin osallistumista Roponen ei ollut myöskään kauheasti suunnittellut. Hän ilmoittautui päivän kilpailuun maanantaina, kun ilmoittautuminen oli viimeistä päivää auki.

– Viikko sitten minulla ei ollut yhtäkään kilpailua kalenterissa. Edelleenkään en tiedä, milloin pääsen seuravan kerran kilpailemaan, Roponen toteaa.

Hän voisi kyllä kilpailla heti, kun löytyy sopiva kilpailu.

– Olimme mökillä Levillä nyt. Jos on tällaisia mukavia kilpailuja, niin tulen ehdottomasti mukaan, Roponen totesi.

Seuraa Oloksen Tykkikisojen ja talvilajien viikonlopun tapahtumia hetki hetkeltä täältä.

Source Link yle.fi