Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_82d2d1c92239eab4422a7b86d3460c7c, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Robin Räikkösen taidoista kuhistaan jo – Mika Salolta selkeä näkemys: ”Poikkeustapaus” – Uutisalue

Robin Räikkösen taidoista kuhistaan jo – Mika Salolta selkeä näkemys: ”Poikkeustapaus”

Entinen F1-kuski alleviivaa Kimi Räikkösen kontaktien ja resurssien merkitystä.

Kuhina Kimi Räikkösen vasta yhdeksänvuotiaan Robin-pojan ympärillä käy jo kuumana. Esimerkiksi legendaarisen Ferrarin fanit ovat Instagramin perusteella haltioissaan Robinin ajotaidoista.

Robin Räikköselle viime elokuussa perustettua Instagram-tiliä ylläpitävät Kimi-isä ja Minttu-äiti. Sinne on yli 50 000 seuraajan iloksi päivitetty kiihtyvään tahtiin sisältöä Robin Räikkösen karting-kisoista.

Toista kauttaan Sveitsin kansallisissa kisoissa kilpaileva Robin Räikkönen on viime aikoina päässyt juhlimaan ruutulipulla myös voittoja, mikä on kiihdyttänyt kohinaa erityisesti sosiaalisessa mediassa.

Monet puhuvat jo formula ykkösistä. Esimerkiksi Robinin kummisetä Gino Rosato, Ferrarin pitkäaikainen monitoimimies sekä Kimi Räikkösen luottomies, ei ole säästellyt sanojaan.

– Niin ylpeä kummisetä! Rakastan sinua! F1 odottaa, Rosato kommentoi tuoreinta julkaistua voittokuvaa. ”F1 odottaa” on muodostunut Rosaton vakiofraasiksi kummipoikaa hehkuttavissa kommenteissa.

Myös Suomen moottoriurheilupiireissä Robin Räikkösen lahjakkuus on huomattu. Entinen F1-kuski Mika Salo katsoo nuorukaisen olevan erityisasemassa.

– Robin on poikkeustapaus, kun puhutaan maailman tämänhetkisistä karting-lahjakkuuksista sekä näiden mahdollisuuksista nousta autourheilun kuninkuusluokkaan, Ferrarinkin ratissa taannoin kaasutellut Salo sanoo.

– Hän vaikuttaa selkeältä lahjakkuudelta.

Samaan hengenvetoon Salo lyö jäitä hattuun.

– Pitää silti ehdottomasti muistaa, että hän on vielä lapsi. On siis vielä täysin ennenaikaista arvioida, mitä hänen kohdallaan tulevaisuudessa tulee tapahtumaan.

Entinen F1-kuski Mika Salo näkee Kimi Räikkösen pojalla olevan erityiset mahdollisuudet rakentaa autourheilu-uraa. Kuva: Ivan Bessedin

F1-uran rakentaminen ei ole tunnetusti joka pojan eikä joka perheen leikkiä. Useimmilla hana kuivuu jo alkukiihdytyksessä.

Kysymys on tietysti rahasta. Mika Salo arvioi menestyksekkään F1-uran pohjustamisen maksavan maltaita.

– Olen laskenut, että se koko matka kartingista formula ykkösiin kustantaisi keskimäärin noin 10 miljoonaa euroa – siis kenen tahansa kuskin kohdalla, Salo kertoo.

– Onhan se huima summa.

Hyvin harvalta perheeltä löytyy tällaista taloudellista resurssia. Yhtä harvat saavat sellaista ulkopuolisenkaan tuen avulla kasaan.

– Kuten tiedämme, Kimillä on rahaa. Robinin mahdollinen F1-ura ei jää ainakaan rahasta kiinni, mikä on jo sinällään hyvin erityinen lähtötilanne, Salo perustelee.

Kimi ja Minttu Räikkönen sekä lapset Rianna (äitinsä sylissä) ja Robin Kimi Räikkösen uran viimeisessä F1-kisassa Abu Dhabin radalla joulukuussa 2021. Kuva: Hoch Zwei / dpa / ZUMA / MVPhotos

Robin ja Minttu Räikkönen Unkarin F1-kisassa elokuussa 2019. Kuva: Photo4 / Lapresse / ZUMA / MVPhotos

Robin Räikkönen näytti rattitaitojaan Arabiemiirikuntien hiekkadyyneillä joulukuussa 2021. Kuva: Florent Gooden/ LPS / ZUMA / MVPhotos

F1-historiasta löytyy kaksi sellaista isä–poika-kaksikkoa, joista molemmat ovat voittaneet maailmanmestaruuden: Keke ja Nico Rosberg sekä Graham ja Damon Hill.

– Kimillä on harvinaisen vahvat kontaktit ja erinomainen maine. Halutessaan Robin saa jo varhaisessa vaiheessa tuekseen laajan ammattilaisten verkoston, joka pystyy ohjaamaan häntä eteenpäin niin kuskina kuin ihmisenäkin, Salo uskoo.

– Huipulle pääseminen vaatii paljon harjoittelua. Kimillä olisi varaa rakentaa Robinille vaikka kokonaan oma karting-rata, jolla tämä voisi sitten ajaa niin paljon kuin huvittaa.

Räikkösten perhe muutti viime vuonna Sveitsistä Pohjois-Italiaan Comoon. Italialaisen urheilulehden Gazzetta dello Sportin mukaan muuton syynä oli Robin Räikkösen karting-uran edistäminen.

Tällä hetkellä Robin Räikkönen kurvailee CRG-tallissa, jonka kautta huipulle ovat nousseet muun muassa moninkertaiset F1-mestarit Lewis Hamilton ja Max Verstappen.

– Tässä vaiheessa tärkeitä on, että Robin pitää ajamista hauskana. Väliä on siis vain sillä, että hän todella nauttii ajamisesta, koska vain sellainen kehittää. Salo alleviivaa.

– Vasta joskus teini-iässä nähdään, kiinnostaako autourheilu edelleen Robinia vai ei. Jo ennen sitä voi käydä niin, että aivan toisenlaiset harrastukset alkavat kiinnostaa häntä.

Source Link is.fi