Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_be7d43fa6a6af5232988aa74f8099280, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Roman Rotenberg on allekirjoittanut Helsinki-hallia koskevan asiakirjan: ”Ennen kuin sota päättyy” – Uutisalue

Roman Rotenberg on allekirjoittanut Helsinki-hallia koskevan asiakirjan: ”Ennen kuin sota päättyy”

Asiakirjan yksityiskohta hämmentää, koska Venäjällä sota-sanan käyttö on ollut ankarasti kiellettyä.

Entisen Hartwall-areenan omistavan Arena Events Oy:n tuoreimmista tilinpäätöstiedoista löytyy mielenkiintoinen ja hyvin yllättävä kohta. Siinä viitataan ”Venäjän Ukrainassa aloittamaan hyökkäyssotaan”.

Tekstin on allekirjoittanut yhtiön suomenkielentaitoinen hallituksen puheenjohtaja Roman Rotenberg. Hän siis tekstissä myöntää Venäjän käyvän hyökkäyssotaa Ukrainassa.

Arena Events Oy omistaa Helsinki Halli Oy:n äänivaltaiset osakkeet. Arena Eventsin omistavat puolestaan venäläisoligarkit Roman Rotenberg ja Gennadi Timtshenko omien yhtiöidensä kautta.

Sekä Rotenbergin suku että Timtshenko kuuluvat tai ovat ainakin kuuluneet Venäjän presidentin Vladimir Putinin lähipiiriin.

Viittaus Venäjän helmikuussa 2022 Ukrainassa käynnistämään hyökkäyssotaan hämmästyttää, koska Venäjällä sota-sanan käyttö Ukraina-yhteydessä on monessa kohdin osoittautunut ankarasti kielletyksi.

Venäjällä henkilöitä on asetettu syytteeseen ja jopa passitettu vankilaan sota-sanan käyttämisestä virallisen ”erityisoperaatio”-termin sijaan.

Roman Rotenbergin allekirjoittaman asiakirjan mukaan oligarkki myöntää asian, josta Venäjällä on lähes tyystin vaiettu. Kuva: Maksim Konstantinov / SOPA Images / ZUMA / MVPhotos

Erityisen varovaisia kaikissa lausunnoissaan ovat olleet oligarkit, jotka ovat järjestään tavalla tai toisella kytköksissä Venäjän hallintoon. He ovat yleensä puhuneet Ukraina-yhteyksissä vain ”erityisoperaatiosta” – tai vaienneet täysin.

Moskovassa toimiva valtakunnan­syyttäjän­virasto on yhden oikeustapauksen kohdalla perustellut sota-termin kieltoa. Viraston mukaan Venäjän federaation osallistuminen täysimittaisiin sotilasoperaatioihin vaikuttaisi monenlaisiin yleisiin etuihin sekä sosiaalisella että taloudellisella alalla.

Viraston mukaan sodanjulistus edellyttäisi myös oikeudellisten seurausten alkamista – kuten väestön mobilisointia ja ulkonaliikkumiskiellon käyttöönottoa. Sodaksi Venäjän toimia Ukrainassa ei saa sanoa myöskään siksi, että Venäjän laki kieltää aggressiivisen sodan aloittamisen tai siihen kehottamisen.

Entisen Hartwall-areenan omistajiin lukeutuva Roman Rotenberg on ollut isoissa rooleissa venäläisessä jääkiekkoilussa. Kuva: Vesa Koivunen

Arena Eventsin tilinpäätösilmoitus on vastaanotettu Patentti- ja rekisterihallituksessa 29. joulukuuta 2022. Yhtiön viimeisimmät Kaupparekisteriin toimitetut tilinpäätöstiedot koskevat tilikautta 1.5.2021–30.4.2022, ja varsinaisesta tilinpäätösilmoituksesta löytyy kohta, jossa kirjoitetaan näin:

Koronaviruksen ja Venäjän aloittaman hyökkäyksen Ukrainaan vaikutukset. Virusepidemia ei ole vaikuttanut eikä tule vaikuttamaan yhtiön toimintaan. Tytäryhtiön liiketoiminta kärsi tilikauden aikana epidemiasta, koska tapahtumia ei ole pystytty järjestämään suunnitellussa laajuudessa.

Venäjän aloittama hyökkäyssota Ukrainaan helmikuussa 2022 on johtanut siihen, että kaikki suunnitellut varatut tapahtumat on peruttu toistaiseksi. Tilanne ei todennäköisesti tule muuttumaan ennen kuin sota päättyy tai halliyhtiön omistus tule muuttumaan.

Suomen kieltä taitava Roman Rotenberg on Arena Eventsin puheenjohtajan ominaisuudessa allekirjoittanut tämän tilinpäätösilmoituksen. Yhtiöstä toisena allekirjoittajana on sen hallituksen jäsen Kai Paananen.

Roman Rotenbergin isä on oligarkki Boris Rotenberg, joka on tunnettu läheisistä yhteyksistään Putiniin. Boris Rotenbergin veli on oligarkki Arkadi Rotenberg, jolla niin ikään on ollut läheiset suhteet Putiniin.

Source Link is.fi