Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a67eafcd7e7acb5a1e1fccd25f528286, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Rovaniemen kaupunginhallitus esittää Valionrannan suuren asemakaavamuutoksen hyväksymistä – Uutisalue

Rovaniemen kaupunginhallitus esittää Valionrannan suuren asemakaavamuutoksen hyväksymistä

Kaupunginhallitus esittää vanhan meijerialueen muuttamista asuinkerrostalojen kortteli- ja hotellialueeksi. Asemakaavamuutos viedään kaupunginvaltuuston päätettäväksi.

Talvinen havainnekuva Valionrantaan suunnitellusta kylpylähotellista. Kuva: Aihio Arkkitehdit

Valion Rovaniemen meijeri lopetettiin Rovaniemellä kaksikymmentä vuotta sitten. Tontille on kasvanut tuuhea männyntaimikko.

Meijeriltä nimensä saaneen Valionrannan alueelle oli alun perin määrä rakentaa ainoastaan hotelli.

Hankkeessa on ollut useita suunnitelmia ja vaiheita vuodesta 2008 alkaen. Pisimmälle on edennyt Lapland Hotelsin emoyhtiön North Invest Oy:n suunnitelma rakentaa alueelle hotellin lisäksi asuinkerrostaloja. Yhtiön pääomistaja on Lapin suurin matkailuyrittäjä, muoniolainen Pertti Yliniemi.

Asemakaavamuutoksen mukaan kerrostalot sijoittuisivat Valion entisen meijerin vaiheille. Kaupunginhallituksen esityksen mukaan kerrostaloihin tulisi kuusi tai seitsemän kerrosta ja asunnot noin 350 ihmiselle. Suunnitelmissa on ollut rakentaa kongressi- ja kylpylähotelli, joka tulisi lähelle Jätkänkynttilän siltaa.

Asemakaava mahdollistaisi myös venesataman rakentamisen Valiorannan alueelle Kemijoen rantaan.

Kaupunginhallitus päätti myös vuokrata Valionrannan asuinkerrostalojen alueen Lapland Hotelsin emoyhtiölle North Invest Oy:lle 60 vuodeksi ja hotellialueen 50 vuodeksi.

Kaupunginhallituksen esityslistan mukaan alueiden vuokratuotto olisi aikanaan 540 000 euroa vuodessa, jos asuin- ja hotellirakentaminen lopulta toteutuvat.

Ensimmäisen kerrostalon rakentaminen tulee aloittaa kolmen vuoden kuluessa siitä kun asemakaava on saanut lainvoiman. Hotellin rakentaminen pitää aloittaa viiden vuoden kuluessa asemakaavan lainvoimaisuudesta.

Kaupungilla on oikeus purkaa maanvuokrasopimus jos vuokralainen North Invest Oy ei noudata sopimusta.

Asemakaavan muutoksesta päättää aikanaan Rovaniemen kaupunginvaltuusto.

https://yle.fi/a/74-20009442

https://yle.fi/a/3-10096805

https://yle.fi/a/3-10228145

Source Link yle.fi