Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c5f9c6e78b63ef85775ef7b71a489e47, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ruotsin suurtapahtumasta tuli täysi kaaos – kansa raivostui: ”Rahat takaisin” – Uutisalue

Ruotsin suurtapahtumasta tuli täysi kaaos – kansa raivostui: ”Rahat takaisin”

Vasaloppetin järjestäjät saavat kovaa kritiikkiä.

Ruotsin hiihdon suurtapahtuma Vasaloppet on joutunut melkoisen kritiikin keskelle, kun osa hiihtäjistä ei saanut jatkaa kisaa loppuun järjestäjien virheen takia.

Varsinainen Vasaloppet hiihdetään tulevana sunnuntaina, mutta hiihtoviikko käynnistyi jo viikkoa aiemmin ”öppet spår” -kilpailulla. Vasaloppetin yhteislähdön sijaan hiihtäjät lähtevät liikkeelle eri aikoihin.

Matkan oli tarkoitus olla sama 90 kilometriä Sälenin ja Moran välillä kuin Vasaloppetissa, mutta osalla hiihtäjistä leikki loppui yllättäen kesken kaiken.

Kaikille osallistujille oli annettu tarkka lähtöaika, jonka perusteella piti myös ehtiä tietyn matkaa annetussa aikarajassa. Ongelmaksi muodostui se, että suuri joukko osallistujia ei päässyt ajoissa liikkeelle järjestäjien ongelmien vuoksi. Asiasta kertoo muun muassa Aftonbladet.

Aftonbladetin haastattelema Hanna Stark kertoo, että hänen piti kumppaninsa kanssa lähteä liikkeelle kello kahdeksan aamulla.

– Lähdimme kotoa todella hyvissä ajoin, mutta nelisen kilometriä ennen lähtöaluetta liikenne pysähtyi täysin, Stark kertoi lehdelle.

Syynä liikennekaaokseen olivat lumisohjoinen pysäköintialue ja rikkoutunut linja-auto. Osallistujille ilmoitettiin, että he saisivat lähteä matkaan ja aikarajoissa otettaisiin huomioon lähdön viivästyminen.

Stark pääsi matkaan noin tunnin oikean lähtöaikansa jälkeen.

– Kaiuttimista kuului useaan otteeseen, että meidän ei pitäisi stressata. Pääsisimme liikkeelle, ja aikarajoja säädettäisiin, Stark sanoi.

47 kilometrin hiihdon jälkeen Starkille ja hänen kumppanilleen ilmoitettiin, etteivät he saa jatkaa, koska aikaraja Evertsbergin pisteessä oli mennyt umpeen.

– Emme ensin ymmärtäneet, että kilpailu oli meidän osaltamme ohi. He eivät olleet säätäneet aikarajaamme. Tulimme paikalle monien meitä aiemmin lähteneiden kanssa, mutta tuntui, että he vain karsivat kaikki. Oli monia, jotka vain itkivät Evertsbergissä, mukaan lukien minä.

Stark toivoo, että kaikki saman kohtalon kärsineet saisivat osallistumismaksunsa takaisin.

– Haluan selityksen ja rahat takaisin.

Source Link is.fi