Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_1e0f8a7bdd1906718d4c36e59e9f6304, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ruoveden ihmeruuna hurmasi –  Löi tauluun uudet SE-lukemat – Uutisalue

Ruoveden ihmeruuna hurmasi –  Löi tauluun uudet SE-lukemat

Lämminveristen Suur-Hollolan alkuerissä nähtiin hienoja voittajia ja muutenkin upeita esityksiä, mutta iltapäivän kiistaton tähti taisi silti olla suomenhevosruuna Aatsi.

Aiemmin tällä viikolla Jyväskylän voitollaan sadan tuhannen euron rajapyykin ylittänyt 12-vuotias teki suorastaan ällistyttävän esityksen.

Se avasi täydellä matkalla 19,0-kyytiä, jatkoi keulassa reipasta vauhtia, mutta tästä vähät välittämättä Humeetin poika lopetti samaa vauhtia kuin avasikin karaten tasokkaassa porukassa vastustajilta horisonttiin.

Digitaalit seisahtuivat kilometriaikaan 20,8a/2140 metriä. Se alittaa kahdella kymmenyksellä Costellon nimissä olleen Suomen ennätyksen.

– Jäätävässä kunnossa on hevonen ja tulee tällä hetkellä hyvin perille asti. Valmentaja on tehnyt jotain todella paljon oikein. Vielä takasuoralla sillä oli ruutia ja sitten alettiin löysäillä, Aatsia ajanut Jarmo Saarela totesi radan voittajahaastattelussa.

Aatsin valmentaja, Ruovedellä vaikuttava Juhani Inkinen oli luonnollisesti haltioissaan ja vaikutti seremoniakehässä siltä, ettei meinannut uskoa mitä oli juuri todistanut.

– Pikku hiljaa alkaa pysyä pystyssä, mutta kädet tärisevät vieläkin aika lailla. En olisi ikinä uskonut, että tämä hevonen tuollaisen tekee. Iän myötä se on tosi paljon sitkistynyt. Nykyään ruuna palvelee paremmin kuskia, eikä jullittele ja haaveile matkalla. Mahtava hevonen, Inkinen tunnelmoi.

Saarela kehoitti voittajahaastattelussa kysymään Inkiseltä mitä hän on tehnyt Aatsin kanssa niin paljon oikein.

Perinteiseen hämäläiseen nöyrään tyyliin valmentaja ei nostanut itseään jalustalle.

– Näsijärvi, uittaminen, yötä päivää laitumella ja kotona ei ajeta ollenkaan. En oikein muuta osaa sanoa, Inkinen sanoi.

Upeaa voittoa ja SE-tulosta juhlitaan paikassa, jossa vauhti tulee kiihtymään.

– Illalla mennään poikien kanssa Kaanaan Horsepower-tapahtumaan Portion Boysin keikalle. Voi olla, että pojat voivat siellä vähän karjahdella. Tosi innostuneita hekin ovat hevoshommasta ja ovat innokkaita antamaan ohjeita Jampalle (Jarmo Saarela), Inkinen totesi hymyssä suin.

Ennen Toto75-kohteita ajettiin hyvätasoinen 5-vuotislähtö 10 000 euron ykköspalkinnolla.

Viime vuonna Suur-Hollola-viikonloppuna Hambon vienyt Consalvo täräytti kauden avausvoittoon niin napakan kirin päätteeksi, että jatkossa Markku Niemisen valmennettava on paha vastus ihan kelle tahansa Suomessa.

– Nyt tämä näytti sitä oikeaa osaamistaan, joka oli siltä vähän puuttunut. Orilla on kapasiteettia nousta korkealle, Consalvoa ajanut Ari Moilanen totesi.

Consalvo noteerasi tuloksen 12,4/2140 metriä.

Vieläkin kovempaa paineli kotiradan Piteraq, joka päätti tasokkaat ravit mahtiesitykseen.

Iikka Nurmosen ajokki joutui kiskaisemaan avauspuolikkaan 07,0-kyytiä, mutta jaksoi lopussa pitää 10,5-vauhtisessa lopetuksessa takanaan urhean juoksun tehneen Unique Creationin.

Kilometriaika 11,5a/2140 metriä oli päivän selvästi kovin noteeraus, vaikka radalla nähtiin Suomen parhaita hevosia Suur-Hollolan välierissä.

– Liian kovaahan siinä ajettiin ensimmäiset sadat metrit, mutta kilvanajo on sellaista. Olosuhteet kun ovat tällaiset ja rata on ihan loistava, niin ylivauhtia ei tunneta. Ruuna kuunteli ja kyseli matkalla koska lähdetään ja sitten kun annoin menoluvan, niin heti lähti karkaamaan muilta, Nurmonen sanoi.

Piteraqin valmentajalla Juuso Holttisella oli selvä näkemys miten 6-vuotias on löytänyt loistavan nykyvireensä.

– Ennen tällä oli kurveissa ongelmia, mutta nyt kun sitä on saatu paremmaksi, niin tulostakin tulee. Hieman hirvitti alun vauhti, mutta kun tämä menee keulasta parhaiten, niin ei se mahdollisuuksia vienyt, Holttinen totesi.

Holttinen treenaa hevosia Jokimaalla ja valmentaja kiitteli kotiradan fasiliteetteja.

– Olen viihtynyt täällä loistavasti. Puitteet ovat huikeat ja kaikki on viimeisen päälle.

Oikea Toto75-rivi, Lahti 2.7.

Toto75-1: 1 Radetzky

Toto75-2: 1 Run For Royalty

Toto75-3: 1 Majestic Man

Toto75-4: 1 Aatsi

Toto75-5: 8 Rallston

Toto75-6: 1 Celeritas Savage

Toto75-7: 4 Piteraq

Seitsemän oikein -tuloksille: 1911,16 euroa

Kuusi oikein: 9,20 euroa

Viisi oikein: ei voitto-osuutta

Source Link is.fi