Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_01ae9743be273b2f27dd4e463b1fc13c, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Saara Kotkaniemi toivoo lisää läheisyyskoreografeja elokuva- ja tv-tuotantoihin: ”Niistä on huutava pula” – Uutisalue

Saara Kotkaniemi toivoo lisää läheisyyskoreografeja elokuva- ja tv-tuotantoihin: ”Niistä on huutava pula”

Näyttelijä Saara Kotkaniemi julkaisi vuosi sitten selvityksen suomalaisten elokuvien ja tv-sarjojen intiimikohtauksista. Selvityksen pohjalta laadittiin ohjeistus, jonka tarkoitus on helpottaa esimerkiksi seksiä tai alastomuutta sisältävien kohtausten kuvaamista ja tehdä kuvaustilanteista turvallisempia.

Selvitys ja ohjeistus herättivät ilmestyttyään paljon keskustelua. Saara Kotkaniemi toivoo, että käyty keskustelu johtaisi myös toimintaan.

– Toivoisin, että esimerkiksi tekemäni ohjeistus lähetettäisiin automaattisesti kaikille työryhmän jäsenille ja näyttelijöille, jos tv- tai elokuvatuotannossa on intiimikohtauksia.

Samoihin aikoihin, kun Kotkaniemen selvitys ja ohjeistus julkaistiin, suomalaisille kuvauspaikoille alkoi ilmestyä uuden ammattikunnan edustajia, läheisyyskoreografeja. Heidän tehtävänään on huolehtia, että intiimikohtausten kuvaaminen on asianmukaista ja turvallista kaikille osapuolille.

– Se on hieno asia. Tuntuu, että se on mullistanut tätä meidän toimintakulttuuria. Läheisyyskoreografeja käytetään nykyään tosi paljon enemmän.

Osaavista ammattilaisista on kuitenkin Kotkaniemen mukaan huutava pula.

– Meillä on Suomessa tällä hetkellä ymmärtääkseni kaksi aktiivista tekijää. Luulen, että jos kaikki tuotannot käyttäisivät läheisyyskoreografeja, tarvitsisimme heitä vähän enemmän. Toivoisin, että hyviä tyyppejä kouluttautuisi siihen hommaan.

Katso Saara Kotkaniemen koko haastattelu Puoli seitsemän -ohjelmassa:

Source Link yle.fi