Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_d1ac4e42684168bf39e511197af35d62, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Sähkö­posti­viesti osoittaa: Boris Johnsonin avustaja kutsui virka-asunnon henkilö­kunnan puu­tarha­juhliin lockdownin aikana – ”Tuokaa omat juomanne” – Uutisalue

Sähkö­posti­viesti osoittaa: Boris Johnsonin avustaja kutsui virka-asunnon henkilö­kunnan puu­tarha­juhliin lockdownin aikana – ”Tuokaa omat juomanne”

ITV News kertoo saaneensa haltuunsa sähköpostiviestin, joka osoittaa, että Britannian pääministerin virka-asunnon Downing Street 10:n henkilökunta kutsuttiin puutarhajuhliin vuonna 2020 maanlaajuisen korona-lockdownin aikana.

Kyseessä on ITV:n mukaan ensimmäinen todiste 20. toukokuuta 2020 järjestetyistä juhlista. Tuolloin voimassa olleiden tiukkojen koronarajoitusten mukaan britit saivat tavata ulkoilmassa vain yhtä ihmistä kerrallaan.

Pääministerin yksityissihteeri Martin Reynolds lähetti sähköpostiviestin yli sadalle työntekijälle, joihin lukeutuivat muun muassa pääministerin neuvonantajat, puheenkirjoittajat ja ovihenkilökunta.

Lue lisää: Guardian: Boris Johnson nautti henkilökuntansa kanssa viiniä ja juustoja ilman turvavälejä keskellä tiukkoja koronarajoituksia

Viestissä todettiin, että äärimmäisen kiireisen jakson keskellä olisi mukava hyödyntää kaunis sää ja kokoontua yhteen turvavälejä noudattaen. Ihmisiä kehotettiin tuomaan omat juomansa mukanaan.

ITV:n tietojen mukaan noin 40 henkilökunnan jäsentä kokoontui Lontoossa sijaitsevan virka-asunnon puutarhaan tuona iltana syömään piknik-ruokaa ja juomaan.

BBC kertoo, että silminnäkijöiden mukaan joukossa olivat pääministeri Boris Johnson ja hänen Carrie-vaimonsa. Johnson on toistaiseksi kieltäytynyt kommentoimasta, osallistuiko hän juhliin. Työväenpuolueen mukaan pääministeri joutuu vastaamaan ”vakaviin kysymyksiin”, jos käy ilmi, että hän oli mukana.

Monien koronaan kuolleiden ihmisten omaisten kerrotaan raivostuneen tuoreista paljastuksista, joista poliisi on jo ollut yhteydessä Britannian hallintoon.

Guardian julkaisi sunnuntaina kuvan, joka on lehden mukaan otettu aiemmasta kokoontumisesta toukokuun 15. päivä vuonna 2020. Kuvassa näkyy, kuinka Johnson istuu terassilla virka-asuntonsa puutarhassa yhdessä vaimonsa ja kahden muun henkilön kanssa ilman turvavälejä viiniä ja juustoja nauttien. Johnsonin vaimo pitää sylissään pariskunnan vauvaa.

Johnsonin esikunta on kiistänyt epämuodollisen kokoontumisen ja kertonut pääministerin henkilökunnan työskennelleen kyseisenä päivänä puutarhassa iltapäivän ja illan aikana.

Sunnuntaina Guardian kysyi pääministerin tiedottajalta kuvasta.

– Kuten sanoimme viime viikolla, työtapaamisia järjestettiin usein Downing Streetin puutarhassa kesäkuukausina. Tuona päivänä siellä järjestettiin henkilökunnan tapaamisia tiedotustilaisuuden jälkeen.

– Downing Street on sekä pääministerin työpaikka että koti. Pääministerin vaimo asuu (Downing Street) 10:ssä ja voi siksi oikeutetusti käyttää puutarhaa, tiedottaja kommentoi.

Source Link is.fi