Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_723f544b7424aa4fa97e5df7204a8da5, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
SAK:n ammattiliitot jatkavat lakkoja – Uutisalue

SAK:n ammattiliitot jatkavat lakkoja

SAK:n hallitus on päättänyt jatkaa poliittisia lakkoja viikolla.

Palkansaajajärjestö SAK ja osa sen ammattiliitoista jatkavat keskeytyksettä poliittisia lakkoja, SAK kertoo tiedotteessaan.

SAK:n hallitus päätti keskiviikkona jatkaa lakkoja viikolla. Seuraavan kerran SAK:n hallitus kokoontuu arvioimaan tilannetta ja lakkojen jatkoa pääsiäisen jälkeen.

Lakossa on yhteensä noin 7 000 Teollisuusliiton, Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n, Palvelualojen ammattiliiton PAMin, Rakennusliiton, Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n sekä Sähköliiton työntekijää.

SAK:n puheenjohtajan Jarkko Elorannan mukaan ammattiliitoilla on valmius koska tahansa keskeyttää lakot, mikäli hallitus ”osoittaa ymmärrystä työntekijöiden huolille”.

– Edelleen se aikoo toteuttaa lukuisia elinkeinoelämän tavoitteita, jotka ovat työntekijöille kielteisiä. Useilla niistä ei ole vaikutusta työllisyyteen tai julkisen talouden tasapainoon, Eloranta sanoo tiedotteessa.

Käynnissä olevat lakot jatkuvat siis ainakin neljä viikkoa. Nyt on meneillään kolmas lakkoviikko.

Lakot kohdistuvat esimerkiksi satamiin sekä SSAB:n terästehtaaseen Raahessa, Outokummun terästehtaaseen Torniossa, energiayhtiö Nesteeseen sekä piikiekkovalmistaja Okmeticiin.

Lakkojen takia myös useita muita tehtaita on pysäyttänyt tuotantonsa, koska tavara ei liiku satamissa. Näihin kuuluu esimerkiksi isoja metsäteollisuuden tehtaita sekä Valmet Automotiven Uudenkaupungin autotehdas.

Source Link is.fi