Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_b05f1cd350d270485664fe321bbc7b5b, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Saksa määrää pakolliset korona­rokotukset terveydenhoito­alan työn­tekijöille – Uutisalue
Banner Before Header

Saksa määrää pakolliset korona­rokotukset terveydenhoito­alan työn­tekijöille

Saksa alkaa vaatia terveydenhoitoalan ja vanhustenhoidon työntekijöiltä koronarokotuksen ottamista. Liittokansleri Angela Merkel kertoi torstai-iltana sopineensa asiasta osavaltioiden johtajien kanssa.

Lisäksi Saksa alkaa vaatia koronapassia massatapahtumissa ja esimerkiksi kulttuuri- ja urheilulaitoksissa alueilla, joissa sairaalassa on koronataudin vuoksi enemmän kuin kolme koronapotilasta sataatuhatta asukasta kohden.

Saksassa todettiin torstaina jälleen uusi päiväkohtainen ennätys koronatartuntojen määrässä. Vuorokauden aikana raportoitiin yli 65 000 tartuntaa, kertoi kansanterveydestä vastaava Robert Koch -instituutti (RKI) aiemmin torstaina.

Tartuntaluvut ovat olleet Saksassa viime viikkoina jyrkässä nousussa.

RKI:n johtajan Lothar Wielerin mukaan tartuntoja voi todellisuudessa olla jopa kolme kertaa enemmän kuin viralliset luvut kertovat.

Wieler peräänkuulutti nopeita toimia ja varoitti ”erittäin huonosta” joulusta, jos suuntaa ei muuteta.

Poliittisia kiistoja

Kriisin keskellä koronatoimista on syntynyt Saksassa poliittista erimielisyyttä.

Juuri ennen Merkelin ja osavaltiojohtajien keskusteluja parlamentissa äänestettiin lakialoitteesta uusien toimien käyttöönottoa varten. Saksan seuraavan hallituksen muodostamisesta neuvottelevat sosiaalidemokraatit, vihreät ja liberaalit kuitenkin laativat uuden lakiehdotuksen, joka korvaisi ensi viikolla päättyvän nykyisen lainsäädännön. Paketti runtattiin alahuoneessa läpi näiden puolueiden äänillä, mutta CDU tukipuolueineen uhkasi pysäyttää sen ylähuoneessa.

Kristillisdemokraatit pitävät uutta lakiehdotusta nykylakia heikompana, koska se vie osavaltioilta mahdollisuuden esimerkiksi koulujen sulkemiseen. Demarit, vihreät ja liberaalit puolestaan syyttivät CDU:ta siitä, ettei se ole hallituksessa saanut tartuntoja kuriin.

Niiden lakiehdotuksessa ilman koronapassia ei olisi asiaa esimerkiksi kulttuuri- ja urheilutapahtumiin, ravintoloihin ja baareihin.

Source Link is.fi