Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_bf6ee253be326ff4ca38aa264921ef18, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Saksaan tulossa uusia kovia korona­toimia – Uutisalue

Saksaan tulossa uusia kovia korona­toimia

Saksassa valmistaudutaan kovaa vauhtia kiristämään koronatoimia samaan aikaan, kun koronakuolemien määrä on kivunnut korkeimmaksi yhdeksään kuukauteen.

Kansanterveydestä vastaava Robert Koch -instituutti (RKI) ilmoitti keskiviikkona 67 186 uudesta koronatartunnasta sekä 446 koronaan liittyvästä kuolemasta, mikä on suurin päivittäinen lukema helmikuun puolivälin jälkeen.

Lue lisää: Saksassa 100 000 korona­kuoleman raja rikki

Tuleva liittokansleri Olaf Scholz kertoi tiistaina, että Saksan parlamentissa äänestetään vuoden loppuun mennessä siitä, määrätäänkö koronarokotteet kaikille pakollisiksi. Rokotuspakko astuisi voimaan helmikuun loppuun mennessä.

Scholz sanoi Bild-lehden haastattelussa, että asiasta äänestetään parlamentissa, koska kyseessä on omantunnon kysymys.

– Liian monta ihmistä on rokottamatta, Scholz sanoi lisäten, että rokotepakko tarvitaan ”suojelemaan meitä kaikkia”.

Lue lisää: Saksassa äänestetään korona­rokotteen määräämisestä pakolliseksi

Noin 68 prosenttia saksalaisista on ottanut koronarokotteen, ja viime viikkoina useat poliitikot ovat patistaneet kansalaisia rokotettaviksi kattavuuden nostamiseksi.

Väistyvän liittokanslerin Angela Merkelin hallitus ei kannattanut rokotepakkoa, mutta sen kannatus on noussut sairaaloiden kuormituksen kasvaessa. Nyt rokotepakko saa kannatusta kautta puoluekentän.

Saksa ilmoitti aiemmin marraskuussa, että terveydenhuollon ja puolustusvoimien työntekijöiltä edellytetään koronarokotus.

Saksan perustuslakituomioistuin päätti tiistaina, etteivät aiemmat koronasulut rajoittaneet kansalaisten vapauksia. Päätös antaa hallitukselle vapaammat kädet.

Saksan hallinto aikookin sopia torstaina uusista koronarajoituksista. Niitä olisivat esimerkiksi koronapassin käyttö kaupoissa ja yleisömäärän rajoittaminen joukkotapahtumissa.

Useissa Saksan osavaltioissa on jo peruttu perinteiset joulumarkkinat sekä rajoitettu rokottamattomien pääsy julkisiin tiloihin, kuten kuntosaleille ja huvittelupaikkoihin.

Esillä ovat myös yleisörajoitukset Bundesliigan jalkapallopeleissä. Baijerin osavaltion pääministeri Markus Söder ennakoi, että Bundesliigan ottelut joudutaan pelaamaan tyhjille katsomoille.

Pelataanko Bundesliigaa tyhjille katsomoille?

Tehohoidon asiantuntija Gernot Marx varoitti keskiviikkona, että jouluun mennessä tehohoidossa on jopa 6 000 potilasta huolimatta siitä, mitä rajoitustoimia Saksan hallitus nyt harkitsee.

Tehohoidon kuormitus oli suurimmillaan viime vuoden vaihteessa, kun hoidossa oli yli 5 700 potilasta. Nyt käytössä on vähemmän paikkoja sekä henkilökuntaa.

– Tilanne uhka kiristyä erittäin pahasti. Meidän täytyy suojata tehohoitoa romahtamiselta, totesi Marx ZFP-kanavalle vaatien hallitusta harkitsemaan väliaikaista koronasulkua.

Saksassa kehotetaan ihmisiä hakemaan tehosterokotuksia. Rokotuksia ovat kuitenkin hidastaneet logistiset ongelmat, joiden vuoksi useille rokotuspaikoille on muodostunut jonoja.

– Ihmiset ovat ärsyyntyneet kun rokotukset takkuilevat, myönsi Scholz ja lupasi rokotusten tehostamista ennen joulua.

Saksan puolustusvoimat on varautunut lähettämään 12 000 sotilasta auttamaan koronapotilaiden hoidossa sekä rokotusten järjestämisessä.

Tiistaina päätettiin myös koronakriisiryhmän perustamisesta. Sen johtoon tulee kenraalimajuri Carsten Breuer. Ryhmän tehtävänä on koordinoida sotilas- ja siviiliorganisaatioiden yhteistyötä.

Source Link is.fi