Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_260e5f9a80e8d444f53ef401c27c499d, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Maija-Liisa Peuhu sairasti koronan – vietti kolme päivää sairaalassa – Uutisalue

Maija-Liisa Peuhu sairasti koronan – vietti kolme päivää sairaalassa

Näyttelijä Maija-Liisa Peuhu, 79, sairastui syksyllä koronavirukseen.

Salatut elämät -sarjan Ulla Taalasmaana tutuksi tullut näyttelijä kertoo joutuneensa tartunnan vuoksi kolmeksi päiväksi sairaalaan, mutta oireitaan hän ei kommentoi sen tarkemmin.

– Vointi on nyt ihan jees, ottaen huomioon, että se oli kamala, Peuhu naurahtaa.

Kahdesti rokotettu Peuhu kertoo, ettei tauti pelottanut häntä sairaalareissusta huolimatta.

– Ei siinä kerinnyt (pelkäämään), Peuhu sanoo.

Nyt Peuhu on jo palannut takaisin kuvauksiin, mutta ei täyspäiväisesti.

– Käyn sellaisia pieniä tekemässä, hän kertoo.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä MTV.

Peuhu kuuluu ikänsä puolesta koronavirustaudin riskiryhmään. Hänet siirrettiin varotoimenpiteenä kuvauksista sivuun keväällä 2020 pandemian alettua.

Lue lisää: Ulla Taalasmaata näyttelevä Maija-Liisa Peuhu, 78, ulos Salatut elämät -sarjasta koronaepidemian vuoksi

Samalla kuvauksista jäi tauolle myös hänen Salkkarit-kollegansa, Dahlia Mustavaaraa näyttelevä Inkeri Mertanen, 72. He palasivat kuvauksiin tänä syksynä.

Maija-Liisa Peuhu joutui yli vuodeksi sivuun Salattujen elämien kuvauksista koronapandemiaan liittyvien varotoimien vuoksi. Hän kuuluu ikänsä puolesta riskiryhmään.

Peuhu kertoi kesällä 2020 Ilta-Sanomille tunnelmiaan eristyksestään, johon hän oli hallituksen silloisen suosituksen mukaisesti jäänyt. Tieto töiden päättymisestä tuli äkkiä.

– Olin töissä, kun tuli ilmoitus, että 70-vuotiaat ovat yli-ikäisiä. Otin varmuuden vuoksi kaikki tavarani mukaan, koska ikinä ei voi tietää, mitä elämässä tapahtuu, Peuhu muisteli tuolloin.

Lue lisää: Maija-Liisa Peuhun, 78, työt loppuivat keväällä seinään – toppuuttelee fanien huolta, sillä suosikkinäyttelijä ei aio jäädä eläkkeelle

Aika eristyksissä ei käynyt Peuhulla tylsäksi. Laajasalossa asuva Peuhu kertoi seuraavansa mielellään lintulaudan tapahtumia ja nauttivansa kauniista suomalaisesta luonnosta.

– Asun keskellä metsää ja meillä on niin isot ikkunat, että tuntuu kuin metsä tulisi sisälle. Puiden välistä pilkistää meri. Tämä on ihan jees. Varmasti paras koronakaranteenipaikka, hän naurahtaa.

Maija-Liisa Peuhulla ei käynyt aika pitkäksi eristyksissä.

Koronavirusta Peuhu ei tuolloinkaan pelännyt, vaikka kuuluukin riskiryhmään.

– En osaa pelätä tartuntaa. Siitä on niin paljon julkisuudessa jauhettu, että osaa ottaa etäisyyttä ihmisiin. Jos joku tulee juttelemaan, niin voin sanoa, että olen riskiryhmäläinen, Peuhu kertoi puolitoista vuotta sitten.

Peuhu on selvinnyt kovista paikoista, kuten lokakuussa 2015 sadusta aivoinfarktista. Diagnoosista alkoi pitkä hoitojakso, jonka aikana Peuhu vietti kahdessa eri sairaalassa yhteensä seitsemän viikkoa.

Lue lisää: Salkkarit-tähti Maija-Liisa Peuhu sai aivoinfarktin ja salasi sen kaikilta – väärä hoito jätti pysyvät vammat

Vaikka näyttelijän arki pyöri sairaalan ympärillä, oli hän ehdoton yhdestä asiasta: Salattujen elämien kuvauksia ei lykättäisi tai peruttaisi hänen takiaan. Hän halusi hoitaa roolinsa Ulla Taalasmaana myös sairasvuoteelta käsin.

Peuhun ensimmäinen työpäivä oli noin viikon kuluttua infarktista. Koko kuuden viikon kuntoutuksen ajan autonkuljettaja haki hänet sairaalasta töihin ja vei työpäivän jälkeen sinne takaisin. Tytär oli apuna Salattujen elämien kuvauksissa.

– Hän työnsi minut pyörätuolissa aina seuraavaan asemaan ja toi minulle vihkojani ja vei niitä pois. Hän puki päälleni roolivaatteita ja auttoi kaikessa. Hänen avullaan selvisin siitä.

Peuhu päätti salata sairautensa kaikilta eikä se paljastunut edes tv-ruuduissa suosikkisarjan sadoille tuhansille katsojille. Ainoa ero normaaliin oli, että Ulla Taalasmaa istui kaikissa kohtauksissa.

– En pystynyt seisomaan, joten hahmoni oli pakko istua. Osaani oli pienennetty vähän, mutta olin mukana sarjassa koko sairaalassa viettämäni ajan.

Source Link is.fi