Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_25ee315c3d98f8d2189ce46d56eb17aa, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Saksan poliisi pidätti vuosikymmeniä pakoilleen Punaisen armeijakunnan terroristin | Verkkouutiset – Uutisalue

Saksan poliisi pidätti vuosikymmeniä pakoilleen Punaisen armeijakunnan terroristin | Verkkouutiset

Saksan poliisi on pidättänyt vuosikymmeniä viranomaisia piileskelleen naisen, jonka epäillään kuuluneen äärivasemmistolaiseen terroristijärjestö Punaiseen Armeijakuntaan (RAF), kertovat muun muassa Saksan yleisradioyhtiö ARD:n uutisohjelma Tagesschau sekä Saksan radion ulkomaanpalvelu Deutsche Welle.

Ala-Saksin osavaltion syyttäjälaitos kertoi Deutsche Wellelle, että 65-vuotias Daniela Klette pidätettiin maanantaina Berliinissä. Hän oli piileskellyt poliisia 1990-luvulta lähtien.

Saksan syyttäjäviraston mukaan Klette on yksi kolmesta RAF:n kuuluneista elossa olevista terroristeista, jota on pidempään etsitty. Kaksi muuta kateissa olevaa RAF-terroristia ovat Ernst-Volker Staub ja Burkhard Garweg.

Viranomaiset syyttävät Kletteä, Staubia ja Garwegia murhan yrityksestä ja useista aseellisista ryöstöistä vuosina 1999-2016.

Kolmikon epäillään kuuluneen niin sanottuun RAF:n kolmanteen sukupolveen. RAF tunnetaan myös nimellä Baader-Meinhof -ryhmä.

1970- ja 1980-luvuilla RAF oli silloisen Länsi-Saksan johtava terroristijärjestö, jonka syyksi on luettu 34 murhaa sekä useita kidnappauksia. Viranomaisten mukaan RAF:n iskuissa on lisäksi haavoittunut 200 ihmistä.

Vuonna 1998 RAF ilmoitti julkisesti lopettavansa toimintansa. Saksan tiedotusvälineiden mukaan ei ole todisteita, että ryhmä olisi tällä hetkellä toiminnassa.