Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_397515142d47191fb152caed03b5d523, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Sampo palauttaa ylimääräistä pääomaa Nordeasta luopumisen seurauksena – Uutisalue

Sampo palauttaa ylimääräistä pääomaa Nordeasta luopumisen seurauksena

Vakuutusyhtiö Sampo tiedottaa päättäneensä miljardin euron suuruisen omien osakkeiden osto-ohjelman käynnistämisestä. Sampo luopui Nordea-omistuksestaan myytyään kaikki yhtiön osakkeet 1,8 miljardilla eurolla 29.4.. Osakemyynnin seurauksena konsernille jäi merkittävästi enemmän ylimääräistä pääomaa kuin sen vakavaraisuustavoite ja velkaisuusasteelle asetettu yläraja edellyttävät.

Lisäksi tarkoituksena on ehdottaa yhtiön hallitukselle toista pääoman palautusta vuoden 2022 taloudellisen tuloksen julkaisun yhteydessä helmikuussa 2023. Tämä toteutettaisiin joko omien osakkeiden osto-ohjelman tai lisäosingon muodossa tai näiden yhdistelmänä. Aiempien vuosien tapaan hallitus julkaisee myös osinkoehdotuksensa tuona ajankohtana.

Osto-ohjelmassa Sammon A-osakkeiden hankintaan käytettävä kokonaissumma on korkeintaan miljardi euroa ja osakkeita voidaan ostaa enintään 30 miljoonaa kappaletta, joka on noin 5,6 prosenttia kaikista Sammon osakkeista.

Osakkeiden takaisinostot alkavat aikaisintaan perjantaina 10.6. ja päättyvät viimeistään 8.2.2023. Omien osakkeiden hankinta alentaa yhtiön voitonjakokelpoisia varoja. Takaisinostetut osakkeet mitätöidään, yhtiö kertoo tiedotteessa.

Takaisinostot toteutetaan niin sanotulla suojasatamamenettelyllä EU:n markkinoiden väärinkäyttöasetuksen 5. artiklan mukaisesti. Sampo on nimittänyt BNP Paribas Exanen osakkeiden takaisinosto-ohjelman pääjärjestäjäksi. Pääjärjestäjä tekee kaupankäyntipäätökset itsenäisesti Sammosta riippumatta ilmoitettujen rajojen mukaisesti.

Lue Lisää:

Nordean osakkeiden myynti paisutti Sammon tulosta

Source Link yle.fi