Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_040111205ab1887de9b17078cae9d09b, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
SDP:n uusi puheenjohtaja valitaan perjantaina – ehdokaskaksikko Krista Kiurun ja Antti Lindtmanin välillä on ainakin yksi olennainen ero – Uutisalue

SDP:n uusi puheenjohtaja valitaan perjantaina – ehdokaskaksikko Krista Kiurun ja Antti Lindtmanin välillä on ainakin yksi olennainen ero

SDP:n puheenjohtajaehdokkaat ottivat maanantain A-studiossa kantaa myös väistyvään puheenjohtajaan Sanna Mariniin. SDP:n puheenjohtajana Kiuru haluaisi jatkaa Marinin arvolinjalla.

Collagebild med Antti Lindtman (till vänster) och Krista Kiuru.

SDP:n Antti Lindtman (vas.) ja Krista Kiuru kohtasivat maanantain A-studiossa. Kuva: Yle

SDP:n uusi puheenjohtaja valitaan puoluekokouksessa Jyväskylässä tänä perjantaina. Puheenjohtaja valitaan ensimmäistä kertaa neuvoa-antavalla jäsenäänestyksellä.

Puheenjohtajaehdokkaat, kansanedustaja Krista Kiuru ja kansanedustaja, SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman kohtasivat maanantai-illan A-studiossa.

Ehdokkaat ottivat kantaa muun muassa väistyvän puheenjohtajan ja pääministerin Sanna Marinin jättämiin saappaisiin. Lindtman katsoo Marinin saaman laajan kansainvälisen näkyvyyden hyödyttäneen SDP:tä ja ennen kaikkea Suomea.

– Jokaisen johtajan on kuitenkin rakennettava omille vahvuuksilleen. SDP ei ole valitsemassa uutta Marinia, vaan uutta puheenjohtajaa, Lindtman tiivistää.

Kiuru näkee Marinin parhaana perintönä tämän pääministerinä osoittaman arvojohtajuuden. SDP:n puheenjohtajana Kiuru haluaisi jatkaa samaa ihmisoikeuksia ja solidaarisuutta edistävää politiikkaa.

– Tässä ajassa, kun näemme, kuinka paljon suomalaiset keskustelevat tämän hallituksen arvoista, on olennaista, että jatkamme tällä arvojohtoisella politiikalla, Kiuru sanoo.

Ehdokkaiden linjat eroavat selkeästi ainakin talouspolitiikassa. Vaalikonevastausten perusteella Kiuru olisi valmis ennemmin ottamaan lisää velkaa kuin supistamaan palveluita, Lindtman ei.

Kiurun mielestä taloutta ei tulla tasapainottamaan pelkästään leikkauksilla, vaan tarvitaan myös investointeja. Tähän Kiuru olisi valmis ottamaan velkaa. Lindtmanin mukaan julkisen talouden alijäämä on niin iso, että yhtään keinoa tasapainottamiseksi ei tule sulkea ennalta pois.

– Tulemme syksyllä esittämään eduskunnassa oman vaihtoehdon, jossa tullaan osoittamaan, että taloutta voi tasapainottaa oikeudenmukaisemmin, Lindtman sanoo.

Katso koko lähetys Areenassa.

Lue lisää:

Oppositio moittii valtiovarainministeri Purran budjettiehdotusta: Lupaukset petetty, suurituloiset hyötyvät, velka ei taitu

Source Link yle.fi