Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a1c8ff28f2f53961290eefacf624b369, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Sisäministeri itärajan rajanylityksistä Ylelle: Olemme varautuneet | Verkkouutiset – Uutisalue

Sisäministeri itärajan rajanylityksistä Ylelle: Olemme varautuneet | Verkkouutiset

Sisäministeri Mari Rantanen (ps.) kommentoi Ylelle Rajavartiolaitoksen sunnuntaista ilmoitusta siitä, että Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoille on viime aikoina saapunut tavallista enemmän ihmisiä. Elokuun alusta alkaen rajanylityspaikoille on saapunut 91 henkilöä, joiden rajanylittämiseen vaadittavat matkustusasiakirjat eivät ole olleet kunnossa.

Rantasen mukaan määrä on kokonaisuutena vielä pieni, mutta se on kasvanut lyhyessä ajassa. Suomeen pyritään Venäjän kautta tarkoituksella ilman vaadittavia asiakirjoja, Rantanen kuvailee Rajavartiolaitoksen näkemystä tilanteesta Ylelle sähköpostitse. Rajavartiolaitos arvioi kyseessä olevan ”laittoman maahantulon ilmiö”.

Hallitus seuraa tilannetta, ministeri kertoo.

–  Olemme Suomessa varautuneet ja tarvittaessa toimimme tilanteen edellyttämällä tavalla. Hallituksella on hallitusohjelmankin mukaan valmius tarvittaessa käyttää kaikkia lainsäädännön toimivaltuuksia rajaturvallisuutta vakavasti vaarantavissa tilanteissa. Me olemme hereillä.