Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_b6b7bc0fb82d59d2cfa700473c492d76, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Venäjä ja Valko-Venäjä lanseerasivat uuden ampumahiihdon kiertueen – maailmanmestari järkyttyi nimensä hyödyntämisestä – Uutisalue

Venäjä ja Valko-Venäjä lanseerasivat uuden ampumahiihdon kiertueen – maailmanmestari järkyttyi nimensä hyödyntämisestä

Venäjä ja Valko-Venäjä ovat ulkona myös alkavalla kaudella ampumahiihdon maailmancupista. Kansainvälinen ampumahiihtoliitto ei hyväksy venäläisten ja valkovenäläisten kiertuetta.

Yleiskuva ampumahiihdon maailmancupista.

Venäjän ja Valko-Venäjän suunnitelmat saivat IBU:n reagoimaan. Kuva: Getty Images

Jaakko Servo,

Mika Halonen

Ampumahiihdon kulisseissa on kuohunut kuluvalla viikolla.

Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijat eivät saa osallistua myöskään alkavalla kaudella ampumahiihdon maailmancupin kilpailuihin. SVT:n tietojen mukaan maat ovatkin kertoneet nyt kyhäävänsä omaa kansainvälistä ampumahiihdon kiertuetta.

Valko-Venäjän ampumahiihtoliitto ja Moskovan alueellinen ampumahiihtoliitto yhdistivät voimansa ja loivat uuden kilpailun, jonka tarkoituksena on järjestää kansainvälisiä kilpailuja. Osallistujia odotetaan useista eri maista.

Suunnitelmat saivat Kansainvälisen ampumahiihtoliiton IBU:n reagoimaan.

– Sitä ei hyväksytä. Olemme ilmoittaneet siitä Venäjälle ja Valko-Venäjälle sekä maille, jotka venäläisten tiedotusvälineiden mukaan tulisivat mukaan heidän kilpailuunsa. Yksinkertaisesti heille lähetettiin varoitus, että jos he eivät noudata IBU:n perussääntöjä, sillä on seurauksia, totesi IBU:n puheenjohtaja Olle Dahlin SVT:lle.

– Ampumahiihtäjät (IBU-maista) eivät saa osallistua kilpailuihin, joita ei ole auktorisoitu. Olemme saaneet kirjallisia vastauksia esimerkiksi Kiinasta. He vahvistivat, etteivät aio osallistua kiertueelle. Maat, jotka venäläisen median mukaan aikovat osallistua kyseiseen kilpailuun, ovat vahvistaneet meille, että heillä ei ole aavistustakaan tästä, Dahlin jatkoi.

Kaiken lisäksi kohua on aiheuttanut se, että uuden kilpailun järjestäjät olivat käyttäneet markkinoinnissa Jekaterina Jurlova-Perchtin nimeä. Venäläisampumahiihtäjä Jurlova-Percht voitti urallaan muun muassa normaalimatkan MM-kultaa Kontiolahdella vuonna 2015.

Jurlova-Percht kertoo Instagramissaan, että hänen nimeään on käytetty markkinoinnissa ilman hänen lupaansa ja ylipäätään hänen tietämättään. Ampumahiihtäjän mukaan hän oli saanut TASS-uutistoimistolta tiedon, että hän osallistuu lehdistötilaisuuteen, jonka tarkoitus on markkinoida uutta kilpailusarjaa ja sen ensimmäisiä kisoja.

– Haluan todeta, että en ole saanut kutsua tapahtuman järjestäjiltä, ​​enkä myöskään antanut suostumustani osallistua siihen. Olen hyvin järkyttynyt siitä, että nimeäni käytetään tietämättäni, mikä vahingoittaa mainettani. Odotan selvennystä tämän tiedon levittäjiltä.

SVT:n mukaan uuden ampumahiihtosarjan ensimmäinen kilpailu on suunniteltu järjestettävän 18.–19. marraskuuta vuoden 2011 ampumahiihdon MM-kisojen päänäyttämöllä Hanty-Mansijskissa.

Source Link yle.fi