Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_184438e6d500e7bc771265d326e3bf5b, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
SM-liigan kohupomo tyrmää Olli Jokisen väitteen – Uutisalue

SM-liigan kohupomo tyrmää Olli Jokisen väitteen

SM-liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönn vastaa kritiikkiin.

Kritiikki SM-liigan tuomaritoimintaa kohtaan on yltynyt viime aikoina rajuksi.

Voimakkain tunteenpurkaus tapahtui lauantaina Tampereella, kun Tapparan ruotsalaisvalmentaja Rikard Grönborg raivosi SM-liigan erotuomarijohtajalle Jyri Rönnille Nokia-areenan uumenissa.

Kielenkäyttö oli harvinaisen rajua. Grönborgin raivokohtauksen seasta oli poimittavissa muun muassa ilmaukset ”painu v*****n” ja ”haista v***u”. Grönborg ei sulattanut sitä, että hänen pelaajiinsa kohdistuneista voimakkaista taklauksista ei tuomittu rangaistuksia.

Kuva: Ossi Ahola / Aamulehti

Viime viikolla myös Ville Peltonen ja Olli Jokinen kritisoivat SM-liigan tuomaritoimintaa ja kurinpitoa. Jokinen esimerkiksi sanoi, että hänen mielestään tuomarilinja on muuttunut sallivammaksi.

– Nyt saa repiä ja raastaa aika paljon. Meidän pitää Lyden [apuvalmentaja Toni Lydman] kanssa opettaa pelaajia tekemään sitä sääntöjen puitteissa, koska se on sallittu. Mun mielestä säännöt ovat muuttuneet radikaalisti tämän kuukauden aikana, Jokinen sanoi.

Olli Jokinen kritisoi tuomaritoimintaa. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Erotuomarijohtaja Rönn on eri mieltä.

– Linja ei ole muuttunut yhtään mihinkään siitä, mitä kauden alussa yhdessä urheilujohtajien kanssa sovimme. Toki on hyvä muistaa, että urheilupuolen sisälläkin on eriäviä näkemyksiä, Rönn sanoo.

– Yksittäisissä otteluissa tulee toki virheitä. Sitten on mahdollista tehdä tulkinta, että linja olisi muuttunut. Se voi kuitenkin olla yleistävä tulkinta, ja silloin on vaikeampaa päästä itse asioihin kiinni. Olenkin aina pyytänyt seuroilta konkreettisia esimerkkejä, Rönn kertoo.

Rönnin mukaan tuomareita on ohjeistettu noudattamaan alkukaudella sovittua linjaa, jonka keskiössä ovat seuraavat arvot: taito, vauhti, oikeanlaiset taklaukset ja rehti kamppailu.

– Erotuomarivalmentajamme toimivat myös laadunvalvojina. Heidän raporteistaan ei ole noussut lainkaan esiin, että linja olisi löystynyt, Rönn sanoo.

Erotuomarijohtaja kertoo käyvänsä jatkuvaa dialogia seurojen kanssa. Yhteistyö sujuu Rönnin mielestä ”pääosin” hyvin.

– Näen halleilla koko ajan ihmisiä ja käyn heidän kanssaan keskusteluja. Olemme sopineet, että minä ja erotuomarivalmentajat ovat käytettävissä ennen otteluita ja niiden jälkeen. Suurimman osan urheilutoimijoista kanssa keskustelu on hedelmällisen hyvää, mutta poikkeustapauksia voi aina olla.

Grönborgin raivoamistapaukseen Rönn ei halua ottaa kantaa mutta puhuu käytöstavoista yleisellä tasolla.

– Kaikkiin työyhteisöihin kuuluvat peruskäytöstavat, esimerkiksi toisen kunnioittaminen. Käytökselle täytyy olla rajat.

Oletko tyytyväinen tuomaritoimintaan tällä kaudella?

– Mielestäni punainen lanka on olemassa. Olemme asian suhteen koko ajan kriittisiä, ja aina on parantamisen varaa. Tämä on haastavaa hommaa, ja aina löytyy parannettavaa. Pyrimme olemaan koko ajan tasaisempia.

Source Link is.fi