Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_2b1e2609f7863812b0e7b9721ea6392d, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
SM-liigassa tapeltiin – Raimo Summanen väläyttää radikaalia ehdotusta – Uutisalue

SM-liigassa tapeltiin – Raimo Summanen väläyttää radikaalia ehdotusta

Mikkelin Jukurien ja Oulun Kärppien pelissä tapeltiin.

Jääkiekkoasiantuntija Raimo Summasella on radikaali idea, jolla SM-liigassa voitaisiin kitkeä tappeluita.

Kaukalokahakat ovat tapetilla tiistai-illalla pelatun ottelun Jukurit–Kärpät jälkeen. Ottelu päättyi täyteen kaaokseen. Mikkeliläisten Niko Huuhtanen ja oululaisten Arttu Paaso tappelivat.

Samanaikaisesti Lucas Nordsäter ja Martin Jandus ottivat yhteen.

Tilanne eskaloitui lisää, kun Huuhtanen lähti pullistellen suihkuun, ja Kärppien pelaajat tulivat häntä vastaan vaihtopenkiltä. Tämä ele sai Jukurien valmentaja Olli Jokisen menettämään malttinsa.

Lue lisää: Viha leimahti Mikkelissä! Olli Jokinen raivosi Kärppien supertähdelle – ”Kannattaa ottaa nyrkkeilytunteja”

Summasen mukaan tappeluissa on kyse lajikulttuurin vinoumasta, jota pitäisi hänen mielestään perata yksittäisten tapausten sijaan ylhäältä, siis lajin johdosta käsin.

Summanen on kuitenkin saanut idean katsellessaan amerikkalaista jalkapalloa.

– Kun tuomari viheltää tai kello pysähtyy, niin mitään tuuppimisia tai tönimisiä ei sallita. Tätä olisi hyvä ainakin kokeilla myös jääkiekossa, Summanen ehdottaa.

Vastaavasti säännön rikkomisesta pitäisi asiantuntijan mielestä myös antaa kovat rangaistukset.

– Näin jääkiekon toimijat alkaisivat pikkuhiljaa säännellä toimintaansa, jos haluaisivat voittaa otteluita, mikä käsittääkseni on vahvasti läsnä kilpapelaamisessa, Summanen sanoo.

SM-liiga tiedotti tiistaina, etteivät tappelutilanteet etene kurinpitodelegaation käsittelyyn. Tapellut nelikko sai ottelun aikana tilanteesta viiden minuutin jäähyt ja pelirangaistukset.

Käytännössä rangaistuksia ei kuitenkaan kärsitty, koska ottelu päättyi kyseiseen kahakkaan.

Sarja jatkuu torstaina Oulussa. Kärpät johtaa voitoin 3–1.

Source Link is.fi