Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_0550ac7fd8215b622f3ac45e353e3054, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
SM-liigatuomio: Tampereella vapistaan jo! Uskomaton fiasko lähellä – tämä käsittämätön romahdus kertoo kaiken – Uutisalue

SM-liigatuomio: Tampereella vapistaan jo! Uskomaton fiasko lähellä – tämä käsittämätön romahdus kertoo kaiken

SM-liigatuomio perkaa pudotuspelien puhuttavimmat henkilöt, tapahtumat ja ilmiöt.

Raadissa ovat mukana IS:n toimittajat Sami Hoffrén ja Sasha Huttunen.

KalPa otti jo kolmannen voittonsa Ilveksestä ja johtaa puolivälieräsarjaa 3–1.

Pelicans johtaa HIFK:ta niin ikään voitoin 3–1 ja Kärpät Jukureita 3–1. Tapparan ja TPS:n välinen sarja on kutkuttavasti tasan 2–2.

Kolme sarjaa jatkuu torstaina. Välieriin pääsee neljällä voitolla.

Sami Hoffrén

Tähti

Kärppien ykkösketju. Tasakentällisin Kärppien ja Jukurien välinen puolivälieräsarja on ollut tasaisempaa kuin ottelusarjan tilanne (3–1) antaisi ymmärtää. Isoimman eron on tehnyt Kärppien tulikuuma ykkösnyrkki. Joonas Kemppaisen johtama tuhotrio, laidoilla Teemu Turunen ja Ville Koivunen, on lähes omakätisesti kaatamassa Jukurit. Samojen sällien tähdittämä ylivoima on takonut kiekkoa pussiin 57,1 prosentin tehokkuudella.

Kärppien kultakypärä Teemu Turunen on iskenyt neljässä puolivälieräottelussa kolme maalia ja seitsemän pistettä. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Puheenaihe

Painekattila kiehuu nyt joka paikassa. HIFK on yhä tappion päässä katastrofista ja omat fanitkin ovat kääntyneet päävalmentaja Ville Peltosta vastaan. Ilveksen kohdalla täydellinen fiaskoloppu on yhtä lähellä. Tappara on yllättävän isoissa vaikeuksissa TPS:n kanssa. Kuilun partaalle ajautuneen Jukurien päävalmentaja Olli Jokinen mouhosi Kärppien leirin suuntaan tiistain matsin jälkeen ja puhui pelaajien tappeluhalukkuudesta. Nyt on draamaa ja rytinää.

Lue lisää: HIFK:n fanit osoittivat rajusti mieltään Ville Peltosta kohtaan – nyt päävalmentaja vastaa

Tyyli

Kuopiossa on tällä hetkellä päällä melkoinen kiekkobuumi. Niiralan monttu on pullistellut katsojia molemmissa puolivälieräsarjan otteluissa. Savolaisyleisö syttyy tunnetusti hieman verkkaisesti kevättä kohti, mutta nyt montussa on ollut huima hulabaloo heti kättelyssä. Läpsyttimet lätisevät, jytä soi ja kansa nauttii.

Kuopio tanssii ja soi. Kuva: Matias Honkamaa / Lehtikuva

Moka

Kärppien Niclas Westerholm oli isossa roolissa ensimmäisessä ryöstössä Mikkelissä, mutta tiistaina sattui karmea moka kriittiseen paikkaan. Westerholm sössi purkukiekon maalinsa eteen, josta Jesper Piitulaisella oli helppo työ iskeä 3–1-voittomaali. Toistaiseksi Tomi Karhunen on torjunut Kärppien kotiottelut ja Westerholm vierasottelut. Kiinnostavaa seurata, miten Kärppien kristillinen veskaripeluutus toimii pudotuspelien edetessä.

Yllätys

Kokemuksen merkityksestä puhutaan aina pudotuspeleissä, mutta ainakin alkutansseissa pistepörssin kärjessä jylläävät nuoret veijarit. Kärkikolmikon muodostavat KalPan 20-vuotias Oliver Kapanen, KalPan 21-vuotias Juuso Mäenpää ja Kärppien 20-vuotias Koivunen. Kärkikymmenikön keski-ikä on vetreät 24,9 vuotta. Ainoat kolmekymppiset jätkät ovat Kemppainen ja Ryan Lasch.

Sasha Huttunen

Tähti

Ruben Rafkin. Runkosarjassa peli oli välillä sekavaa, vaikka TPS:n puolustaja tekikin uransa ennätyspisteet 4+21=25. Pudotuspeleissä hän on alkanut pelata yksinkertaisemmin vahvuuksillaan. Jalat alle ja kiekko mukaan. Vauhtia ja röyhkeyttä piisaa, kun Rafkin hyökkää kohti vastustajan maalia. Oli jo Lukko-sarjassa kentän parhaita ja tiistaina Tapparaa vastaan höynäytti näyttävästi Anton Levtchiä tasoitusmaalissa.

TPS:n Ruben Rafkin on joukkueensa tavoin nostanut tasoa pudotuspeleissä. Kuva: Kari Mankonen

Puheenaihe

Tuli roihuaa KalPan kamiinassa! Se pelaa upeaa, omintakeista vauhtilätkäänsä ja on työntänyt Ilveksen tähtiorkesterin selkä seinää vasten. Henkinen asetelma on nyt erittäin vahvasti kuopiolaisten puolella, kun otetaan huomioon myös paineet, joissa Ilves on kylpenyt koko kauden. Antti Pennanen tarvitsee mestaruuden. Ilves tarvitsee mestaruuden. Nyt tamperelaiset tarvitsevat kolme voittoa putkeen KalPasta. Ei mikään helppo rasti.

Tyyli

Elokuun alussa Niko Hovinen oli työtön jääkiekkoilija, joka ei ollut saanut tarjouksia yhtään mistään. Nyt Hovisen pitäisi pelastaa suuren ja mahtavan HIFK:n kausi. Roope Taposen hapuilun jälkeen Hovinen on muurattu IFK:n tolppien väliin ja hän hoiti ensimmäisen, 104 minuuttia kestäneen katkopelin kylmänviileästi (40 torjuntaa). Monissa liemissä keitetty Hovinen, 36, ei horju vaan antaa IFK:lle mahdollisuuden jatkaa kautta peli kerrallaan.

Niko Hovinen antaa HIFK:lle mahdollisuuden taistella kauden jatkamisesta. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Moka

Ilveksen ylivoima. Runkosarjassa liigan parasta (28,57 prosentin tehokkuus), pudotuspeleissä huonointa (nolla prosenttia). Oula Palveen tähdittämä Ilves on saanut hakata ylivoimaa yli puoli tuntia (31.47) tekemättä ainuttakaan yv-maalia. Keskiviikkona yksi maali syntyi heti jäähyn päättymisen jälkeen. KalPan erinomaiseen alivoimaan ei ole löytynyt murtokoodia. Pistepörssin voittaja Palve on tehnyt ottelusarjassa tehot 0+2. Samu Nikun saldo on 0+1. Ei riitä mihinkään.

Antti Pennasen luotsaama Ilves on selkä seinää vasten. Kuva: Matias Honkamaa / Lehtikuva

Yllätys

TPS horjuttaa Tapparaa, sarja on tasan 2–2. Turkulaiset ovat nostaneet tasoaan huomattavasti runkosarjan jälkeen, ja hyökkäyksessä on kuumia ratkaisupelaajia Markus Nurmen, Lukas Wernblomin, Viljami Marjalan johdolla. Kotiottelut ovat olleet herkkupaloja, mutta vieraissa on vaikeampaa. TPS tarvitsee ison ryöstön Tampereelta voittaakseen sarjan.

Source Link is.fi