Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_6efbe2bbecd18225a2d125201576bbf0, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Sohvaperunat-Osku: Avioero – kertoo murheellisena tilanteestaan kameroille – Uutisalue

Sohvaperunat-Osku: Avioero – kertoo murheellisena tilanteestaan kameroille

Eropäiväkirjat-uutuussarjassa eronneet purkavat tuntojaan kameralle ja käsittelevät parisuhteen päättymisen herättämiä ajatuksia.

Ylen uudessa Eropäiväkirjat-sarjassa seurataan Ellan, Kukka-Maarian, Oskun, Outin ja Samin elämää eron jälkeen. He kuvaavat kameralla omia tuntemuksiaan erosta ja osallistuvat parisuhdekouluttaja Marianna Stolbow’n luotsaamaan eroseminaariin.

Eropäiväkirjoissa mukana oleva turkulainen Osku Valtonen, 38, on tv-katsojille entuudestaan tuttu Sohvaperunat-suosikkisarjasta. Hän oli mukana ohjelmassa kuuden tuotantokauden ajan ystävänsä Juhani Koskisen kanssa.

Nyt hän ei kommentoi kameran edessä tv-ohjelmia, vaan avaa Eropäiväkirjoissa tuntemuksiaan pitkän parisuhteen päättymisen jälkeen.

– Aika lopullinen fiilis, muuttolaatikoita pakkaava Osku sanoo ohjelmassa.

– Tulee aika paljon muistoja mieleen. Hyviä hetkiä, mitkä haluaisi takaisin, mutta tietää, ettei saa. Se tuntuu aika kovalta.

Hän kuvailee, että monet unelmat ja tulevaisuudensuunnitelmat ovat menneet kertaheitolla uusiksi eron myötä.

– Se eka aamu, kun heräsi uudesta asunnosta, niin todellisuus iski vasten kasvoja. Et sitä onkin yksin.

Lue lisää: Sohva­perunoista tuttu Osku Valtonen kuuli pysäyttävän diagnoosin – tällaista hoitoa hän sai sairaalassa

Sarjan avausjaksossa Osku istuskelee entisen kodin tyhjällä lattialla ja juttelee puhelimessa eroseminaariin myöskin osallistuvan Kukka-Maarian kanssa.

Vanhasta kodista luopuminen tuntuu haikealta, sillä kotiin on käytetty paljon aikaa.

– On ollut paljon haikeutta ja on ollut surullista, hän summaa tuntemuksiaan kodista luopumisesta.

– Tämä oli yhteinen koti ja unelma. Kun ei se mun rakkaus ole poistunut. Se on ehkä sitä rakkautta, että pystyy päästämään toisesta irti, ja pystyy päästämään toisen elämään sellaista elämää kun toinen haaveilee.

Eropäiväkirjoissa seurataan Oskua, Ellaa, Outia, Samia ja Kukka-Maariaa. Kuva: Hihhihhii Oy

Eroseminaarissa osallistujille annetaan eri työkaluja eron ja sen herättämien tunteiden käsittelyyn.

– Entä jos vajoo ihan pohjalle? Sekin on varmasti ihan sallittua, Kukka-Maaria pohtii.

Omista tunteista puhuminen jännittää osallistujia, mutta tarkoituksena ei ole velloa eron aiheuttamissa negatiivisissa fiiliksissä.

– Eihän me tänne rypemään tultu. Voidaan rypeä aikamme, mutta otetaan se oppi ja lähdetään eteenpäin, Marianna Stolbow tsemppaa osallistujia.

Kaikki eronneet käsittelevät parisuhteen päättymistä eri tavalla. Osa suuntaa lenkille tuulettamaan ajatuksiaan, osa hakeutuu ystävien seuraan.

– Siinä vaiheessa kun ero tuli, niin oikeastaan koko maailma romahti, 39-vuotias Outi sanoo kameralle.

– Se oli shokki. Kaikki pallot heitettiin vaan yhtäkkiä ilmaan, ja mihinkään ei tullut vastauksia.

Hänen itsetuntonsa on sirpaleina eron jälkeen. Tunteet ovat vaihdelleet surusta vihaan.

– Itsetunto on ollut aika matala. On ollut se tunne, etten mä kelpaa kenellekään. Kukaan ei välitä musta. Kukaan ei rakasta mua, ja kaikki on mun vika, Outi purkaa tuntojaan.

Ella, 32, taas opettelee etävanhemman elämää.

– Päätettiin, että lapset käyvät jouluun asti vanhaa kouluaan, joka on toisella paikkakunnalla. Oon siis puoliksi etävanhempi ainakin tämän syksyn, Ella sanoo ohjelmassa.

Monille viikonloput ovat vaikeimpia, sillä silloin on aikaa pysähtyä. Aiemmin viikonloput on vietetty tiiviisti puolison kanssa, nyt eronneet ovatkin yksin.

– Toisaalta on semmoinen vapaus, mutta toisaalta kaipaa sitä yhteistä aikaa. On tehty ehkä aina yhdessä jotain viikonloppuisin ja yhtäkkiä ei tehdäkään, Outi kiteyttää.

36-vuotias projektipällikkö Sami tarttuu oitis toimeen eroseminaarin jälkeen ja keksii luovan tavan purkaa vihaansa.

Sami tuntee eronsa jälkee pettymystä ja vihaakin. Kuva: Hihhihhii Oy

Hän on varastoa tutkiessaan löytänyt esineitä, jotka muistuttavat häntä ex-vaimon kanssa vietetyistä onnellisista ajoista.

– Löytyi joku kyltti, joka oltiin tehty kotibileisiin. Hakkasin sen kirveellä tuhannen päreiksi. V****, että tuntu hyvältä! Sami myhäilee kameralle.

Lopuksi hän vielä tuikkaa kyltin tuleen ja katsoo, kuinka tuli tekee tehtävänsä.

Lue lisää uudesta IS Tv-lehdestä! Lehti on myynnissä 18.–24.10. yhdessä Ilta-Sanomien kanssa. Digiversion löydät täältä.

Tilaa Tv-lehti kotiisi täältä!

Eropäiväkirjat, torstaisin 19.10. alkaen TV2 klo 21.00

Source Link is.fi