Banner Before Header

Stoletheshow varasti show’n

Oslo GP oli yhden hevosen näytös sunnuntaina. Isäntämaan Stoletheshow oli nimensä mukainen ja pinkoi johtopaikalta ylivoimavoittoon.

Norjalaisori oli aikaisemmin keväällä sijoittunut Finlandia-ajossa toiseksi ja Copenhagen Cupissa kolmanneksi ja sai nyt uransa kovimmalla juoksulla ansaitun täysosuman Pohjoismaiden superlähdöissä.

Frode Hamren valmentaman ja ajaman Stoletheshow’n aika 2100 metrin juoksussa oli 10,4a ja sen ansaitsi voitostaan 110 000 euroa.

Voittajan ohella toinen säväyttäjä oli lähdön suosikki San Moteur. Pahalle lähtölaukalle sortunut hevonen kiiti ilmiömäisiä vauhteja ja ehti vielä toiseksi ohi voittaja kupeella juosseen Cicero T.G.:n.

Kakkossuosikki Bengurion Jet ei saanut itsestään parasta irti, ja Finlandia-ajon sankarin Cokstilen voimat ehtyivät ulkoradoille hyvissä ajoin ennen maalia.

Hamre oli ikionnellinen voittajahaastattelussa.

– Olen voittanut paljon isoja lähtöjä, mutta tämä voitto on urani suurin. Sain vastuun ajaa Stoletheshow’ta itse ja onnistuin siinä, Hamre riemuitsi.

Hevosta on pääosin ohjastanut ruotsalainen tähtiohjastaja Björn Goop, joka oli Oslo GP:ssä velvoitettu ajamaan oman tallinsa San Moteuria.

Hamre kehui vuolaasti suojattiaan.

– Stoletheshow’lla on hieno asenne ja juoksutekniikka. Se lähti niin lujaa, että pääsi heti ensi metreillä keulaan. Vaikka vauhti oli matkalla kovaa, minulla oli koko ajan vahva tunne voitosta.

Oslon kylmäverilähtö näytti olevan pitkään Iikka Nurmosen ajaman Stallonen heiniä.

Kärkipaikalla juossut ruuna torjui helposti rinnallaan taivaltaneen suursuosikin Månlykke A.M.:n uhittelut viimeisellä takasuoralla ja tuli maalisuoralle suhteellisen selvässä johtoasemassa. Sen veto ei kuitenkaan riittänyt aivan maalin asti, ja vauhtinsa paremmin pitänyt Månlykke A.M. ja taaempaa kirinyt Bellfaks runttasivat ohitse vähän ennen maalia.

Stallonen taistelu ei kantanut aivan voittoon.

Månlykke A.M.:n voittoaika mailin ryhmäajossa oli 20,6. Liki 6 000 euron ansainneen Stallonen tulos oli kymmenyksen hitaampi. Uljas Suomalainen sijoittui toisesta parista ulkoa viidenneksi.

Tapio Perttunen ajoi Unique Creationilla lähes 7 000 euron arvoisen kakkossijan kolmen kierroksen stayer-lähdössä.

Yhdeltä takamatkalta startannut suomalaisvaljakko oli pitkään pussissa parijonossa, mutta pääsi loppumatkalla etenemään sujuvasti. Unique Creation kiri maalisuoralla selvästi parasta vauhtia keulassa juosseen Elegant Iman tuntumaan. Molemmat saivat 3160 metrin matkalla ajan 14,7.

Nelivuotiaiden Europamatchiin Suomesta osallistunut Nineeleven ei ollut omalla tasollaan. Veli-Pekka Toivanen tarjosi ajokilleen loistoreissun piikissä ravanneen jättisuosikin Asteroidin peesissä, mutta ori antoi maalisuoralla pahasti periksi ja putosi seitsemänneksi.

Glenn Kosmos Memorialin Finlandia-raveissa voittanut Asteroid oli myös yllättävän puhditon ratkaisumetreillä ja taipui kolmanneksi. Ansaitun voiton vei Aquarius Face, joka porskutti viimeiset 1200 metriä väsymättä kolmatta rataa pitkin ilman vetoapua.

Source Link is.fi