Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_6df26d77f1df36f9bd9510f66ce61432, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Suomalainen superketju höykytti Edmontonin nurin – Lehkonen ja Rantanen johdattavat Coloradoa kohti Stanley Cupin finaaleita – Uutisalue

NHL:n Läntisen konferenssin finaalisarjaan ennakkosuosikkina lähtenyt Colorado Avalanche otti jo toisen kiinnityksen Stanley Cupin finaaleihin. Avalanche voitti toisen kotiottelunsa maalein 4–0 ja siirtyi ottelusarjassa 2–0-johtoon.

Voiton ratkoi Coloradon kakkosketju Artturi LehkonenNazem KadriMikko Rantanen, joka iski toisen erän alussa ottelun kolme ensimmäistä maalia kahden minuutin ja neljän sekunnin sisään toisistaan.

Sekä Rantanen että Lehkonen kirjasivat tehot 1+1, sentteri Kadri kolmella ykkössyötöllä 0+3.

Edellisen 14 maalin karnevaaliottelun jälkeen kakkospelin avauserä oli maaliton.

Tilaisuuksia maalintekoon kovatempoisessa erässä riitti, mutta niin loukkaantunutta Darcy Kuemperia Coloradon maalilla paikannut Pavel Francouz kuin Edmontonin virkaveli Mike Smith pitivät maalinsa koskemattomina.

Vieraiden suomalaishyökkääjällä Jesse Puljujärvellä oli avauserässä saman vaihdon aikana kaksikin huipputilaisuutta maalintekoon, mutta maila tärisi Tornion miehen käsissä ratkaisevilla hetkillä.

Toisen erän alussa maalipato ryöpsähti auki.

Terrierimäinen Lehkonen painosti karvauksellaan Edmontonin pakit kiekonmenetykseen. Rantanen tarjoili vetopaikan Kadrille, jonka laukauksen Lehkonen ohjasi taidokkaasti sisään ajassa 23.58.

Maali oli pudotuspelien kovimmalle suomalaiselle maalipyssylle jo kevään viides.

Edellisen maalin aiheuttama pauhu ei ollut ehtinyt vielä edes laantua Ball Arenassa, kun sama ketju räjäytti hallin jo uudelleen riemuun

Lehkonen ja Rantanen paineistivat taas Oilersin puolustajat ongelmiin, kiekko kiersi Kadrin kautta puolustaja Josh Mansonille, joka laukoi 2–0-maalin vain 15 sekuntia edellisestä.

Tuhoketju kävi välissä hengähtämässä pikaisesti vaihdossa. Heti jäällä palattuaan Kadri ja Rantanen karkasivat kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen, josta Rantanen pääsi naulaamaan ottelusarjan toisella maalillaan Coloradon jo 3–0-johtoon.

Kaikkiaan kolme maalia syntyivät 124 sekunnin sisällä toisistaan.

Colorado vyöryi Edmontonin repaleisen puolustuksen läpi hyökkäysalueelle tasaisena virtana, ja suomalaisketjullakin oli paikat tehdä toisessa erässä vielä parikin maalia lisää. Toiselle erätauolle mentiin kuitenkin tilanteessa 3–0.

Aikoinaan TPS:n junioreissakin joukkuekavereina pelanneet Lehkonen (vas.) ja Rantanen (oik.) johdattavat Colorado kohti Stanley Cupin finaaleita.

Aiemmin tänä keväänä päätöserässä johtojaan hukkaillut Colorado piti tällä kertaa ohjat tiukasti käsissään, eikä antanut enää Edmontonille siimaa nousta voittokamppailuun.

Nathan MacKinnon tinttasi vielä lopussa ylivoimalla taululle 4–0-maalin.

Tshekkivahti Francouz pelasi Coloradon maalilla 24 torjunnan nollapelin. Toisessa päässä Smithille torjunta kirjattiin 35.

Coloradon kokoonpanossa oli tällä kertaa kolmaskin suomalainen, sillä kakkosvahdiksi oli hälytetty tulokasveskari Justus Annunen.

Seuraavaksi ottelusarja siirtyy rajan yli pohjoiseen. Kahden tappion jälkeen Edmonton on käytännössä pakkovoiton edessä Suomen aikaa varhain sunnuntaiaamuna pelattavassa kotiottelussaan.