Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_bdd7ac0db1c47692fdbbae8697389e05, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Suomalaiset sukelsivat Keski-Euroopan mäkiviikolla syvälle – ei yhtään paikkaa toiselle hyppykierrokselle – Uutisalue

Suomalaiset sukelsivat Keski-Euroopan mäkiviikolla syvälle – ei yhtään paikkaa toiselle hyppykierrokselle

Suomalaiset mäkimiehet hyppäsivät Keski-Euroopan mäkiviikon klassikkoturneella siipi maassa loppuun saakka. Suomeen ei herunut neljässä kilpailussa yhtään paikkaa edes toiselle hyppykierrokselle.

Kiertueen päätöskisan torstaina Itävallan Bischofshofenissa voitti 136,5:n ja 137 metrin hypyillä Itävallan Daniel Huber, jolle ykkössija oli maailmancupissa uran ensimmäinen. Toinen oli Norjan Halvor Granerud ja kolmas avauskierroksen jälkeen johtanut Saksan Karl Geiger.

Mäkiviikon kokonaiskisan voiton oli käytännössä jo ennen viimeistä kilpailua varmistanut Japanin Ryoyu Kobayashi. Hän oli ykkönen Oberstdorfissa, Garmisch-Partenkirchenissä ja Bischofshofenin ensimmäisessä kilpailutapahtumassa, joka siirtyi viikolla sääolojen takia Innsbruckista.

Torstaina viidenneksi jäänyt Kobayashi ei tällä kertaa pystynyt Keski-Euroopan mäkiviikolla aivan samaan kuin kaudella 2018–19, jolloin hän voitti kiertueen kaikki neljä kilpailua. Kaikki neljä kisaa samalla mäkiviikolla ovat voittaneet myös Saksan Sven Hannawald ja Puolan Kamil Stoch.

Bischofshofenissa on tämän vuoden alussa tarjolla kosolti mäkiherkkua, sillä maailmancup jatkuu loppiaisen jälkeen tulevana viikonloppuna perinteisellä itävaltalaisella mäkihyppypaikkakunnalla.

Suomen hyppääjät sukelsivat Saksassa ja Itävallassa neljän kisan turneella syvälle. Kolmikolle Niko Kytösaho, Eetu Nousiainen ja Antti Aalto oli riittävästi haastetta yltää karsinnasta varsinaiseen kilpailuun.

Torstaina Aallon kilpailu tyssäsi karsintaan, Kytösaho ja Nousiainen sentään selviytyivät 50 parhaan joukkoon eli varsinaiseen kilpailuun.

Vielä viime kaudella Aalto hyppäsi mäkiviikon neljässä kisassa kaikilla kahdeksalla kierroksella ja oli kokonaiskilpailussa kohtuullisesti 15:s.

Torstaina Bischofshofenin avauskierroksella 123 metriä hypännyt Kytösaho hävisi pudotuskisassa itävaltalaisparilleen Michael Hayböckille, joka ponnisti 126,5 metriä. 121 metriä lentänyt Nousiainen hävisi itävaltalaiselle Philipp Aschenwaldille, joka hyppäsi 136 metriä.

Kytösaho oli Bischofshofenissa 38:s ja Nousiainen 48:s.

Source Link is.fi