Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_7cfba4ba076001adf5d06121406304ff, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Suomalaislupaus säväytti Jyväskylän rallissa – maailmalta lävähti nyt ylistäviä arvioita: ”Osoitti ansaitsevansa lisää” – Uutisalue

Suomalaislupaus säväytti Jyväskylän rallissa – maailmalta lävähti nyt ylistäviä arvioita: ”Osoitti ansaitsevansa lisää”

Samaan aikaan kun Kalle Rovanperä taisteli itsensä taas askelta lähemmäksi rallin maailmanmestaruutta, oli Jyväskylässä toinenkin suomalainen WRC-kuski kovien paineiden alla.

28-vuotias Jari Huttunen oli odottanut kärsivällisesti tilaisuuttaan rallin pääluokassa monen WRC3- ja WRC2-sarjoissa vietettyjen vuosien jälkeen. Hän pääsi Suomen MM-ralliin Fordin asiakasautolla – ja joutui luonnollisesti pulittamaan kovan summan omasta ja tukijoidensa pussista.

Ilman huippuluokan rahoitusta Huttuselle pelin henki oli käytännössä kerrasta poikki: joko kunnon näytöt tiskiin tai sitten unelma Rally1-autoilla kilpailemisesta ammatikseen karkaisi yhä kauemmaksi.

Suomalainen kurvaili kotirallissaan yhdeksänneksi ja keräsi viisi MM-pistettä. Se ei anna kisasuorituksesta täyttä kuvaa, sillä Huttunen kärsi vakavista tekniikkamurheista läpi viikonlopun. Huttusen autosta hajosi ohjaustehostin sekä lauantaina että sunnuntaina.

Asiakasauton murheet heikensivät Huttusen sijoitusta muuten hyvin sujuneessa rallissa. Lajiin erikoistuva Dirtfish-sivusto antoi suomalaiselle arvosanaksi 5/10, mutta heikolta näyttävän numeron sisään kätkeytyi pääasiassa kehuja. Kukaan Ford M-Sportin kuljettaja ei saanut vitosta parempaa numeroa.

– Taas yksi M-Sportin kuljettaja, jonka tilaisuus loistaa meni pilalle tekniikkamurheiden vuoksi. Huttunen näytti ensimmäisellä ajokerrallaan olevansa sinut auton kanssa ja vaikutti itsevarmalta, sivuston toimittaja Colin Clark arvioi.

– Huttunen varmastikin olisi halunnut näyttää vielä enemmän, mutta se ei ollut ongelmien vuoksi mahdollista. Hän kuitenkin osoitti ansaitsevansa lisää ajokertoja huippukalustolla. Sitten hän voi näyttää, mille tasolle hän kuuluu.

Autosport valitsi Suomen MM-rallin ykköstähdeksi oikeutetusti huippuesityksen tarjonneen kisavoittaja Ott Tänakin.

Kunniamaininnat menivät Rovanperälle ja Huttuselle.

– Rally1-debytantti Jari Huttunen vakuutti monet ajamalla parhaimmillaan kahdeksantena ennen kuin paineongelma polttoaineen kanssa ryöväsi häneltä tuloksen, joka olisi todella kääntänyt katseita. Suomalainen ei tehnyt virhettäkään ja toipui hienosti yhdeksänneksi. Sen turvin hän keräsi pisteitä heti debyytissään.

Source Link is.fi